Muzika film i TV dio serije će biti posvećen borbi s pandemijom

Nova sezona Uvoda u anatomiju o pandemiji koronavirusa

S obzirom na to da pandemija koronavirusa još uvijek pogađa milione ljudi širom svijeta, producenti serije “Uvod u anatomiju” odlučili su da dio iduće, sedamnaeste po redu sezone, posvete pričama o borbi zdravstvenih radnika na prvim linijama s ovom zaraznom bolesti, piše BuzzFeed.

“Ne možemo da se hvalimo time da smo jedna od najdugovječnijih ‘bolničkih serija’, a pritom da ne prikažemo ono što se upravo događa oko nas”, rekla je izvršna producentkinja serije Krista Vernof.

“Prije svake sezone scenaristi se sastaju sa pravim doktorima i sa njima razgovaraju o njihovim iskustvima sa posla, što nerijetko uključuje i brojne bizarne i smiješne događaje. Međutim, ovogodišnji sastanci su više izgledali poput svojevrsne terapije, jer nam je nekoliko zdravstvenih radnika iz prve ruke detaljno opisivalo sopstvena iskustva u borbi s pandemijom koronavirusa”, dodala je.

“Mnogi ljekari su o svojim iskustvima najprije razgovarali s nama. Neki su doslovno drhtali prepričavajući ono kroz šta su prošli, nastojeći pritom da ne zaplaču. Blijedih i iscrpljenih lica govorili su nam o borbi protiv koronavirusa kao da govore o ratu – ratu za koji nisu bili ni obučeni ni pripremljeni”, rekla je Krista.

Iako još nisu poznate pojedinosti o tome na koji će se način omiljeni likovi “Uvoda u anatomiju” nositi s pandemijom, Krista je otkrila da će dr Oven Hant biti vrlo aktivan i koristan. Uprkos tome što snimanje sedamnaeste sezone serije još nije počelo, scenaristi smišljaju kako da predoče stvarnost pandemije u bolnicu Grej Sloun, a istovremeno zadrže humor i malo romantike, po kojoj je serija poznata.

Krista kaže da s nestrpljenjem očekuje nastavak snimanja serije s omiljenim likovima poput dr Meredit Grej, Mirande Bejli i ostatka ljekarske ekipe iz Grey Slouna koji će u idućoj sezoni gledaocima donijeti zanimljive nove priče.

Send this to a friend