Muzika film i TV

Novi regionalni indie rok bend predstavio video singl Imperator

Rodeo, novo indie rock ime na regionalnoj sceni, predstavlja se kroz prvi singl “Imperator” objavljen za diskografa Dostava Zvuka.

Petočlani bend poigrava se elementima jazza i progresije uz vješto nadmetanje sanjivog vokala i zaigranog ritma.

Rodeo je indie rock bend čiji su članovi već ostavili traga na nezavisnoj sceni u solo i drugim projektima, a čine ga Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon).

“Imperator” osvaja nevjerovatnom lakoćom ulaska u podsvijest slušaoca, pjesma se razvija kroz spretno isprepletanje neočekivanih muzičkih elemenata, a nagovještaj zvuka benda unosi svežinu u moru već provjerenih muzičkih formula.

– Imperator je izgovor, razlog i podsticaj. On je dozvola za ćutanje i kazna za pokušaj. Morem nevolja plovi na luksuznoj jahti, a istovremeno dok gladnima daje, njima se i hrani. Iz beznačajnih riječi stvara velike priče koje očaravaju i privlače priproste glave, a one razborite večito more – objašnjava Rodeo.

Singl, kao i mix, je snimljen u studiju Pod.room Dražena Gavrilovića dok master potpisuje Pavle Miholjević.

Sjajan video spot, čija je namjera duboko preispitivanje svijesti, svog unutrašnjeg glasa i odnosa prema sebi samom, je delo Dinka Šimca (Beyond Pines Film).

Send this to a friend