Muzika film i TV

Novi Sad rekao NE narodnjacima: U prevozu i na javnim mjestima slušaće se klasika

Građani Novog Sada više neće morati ići u koncertne dvorane kako bi uživali u notama klasične muzike, jer će se uskoro u vozilima Javnog gradskog saobraćaja svirati djela najvećih svjetskih kompozitora.

Novosađani su rekli ZBOGOM narodnjacima i odlučili da će se klasična muzika, osim u gradskim autobusima, puštati i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će da pokuša da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku, piše Telegraf.

Udruženje građana “Dunavska sonata”, organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizira projekat “Klasika svaki dan” u okviru kog će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju djela klasične muzike.

Javni gradski saobraćaj, vrtići itd. će biti obuhvaćeni prvom fazom projekta, a u drugoj fazi projekta uključiće se i domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, ljekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe.

Udruženje će obezbjeđivati diskove sa kompozicijama koje će na najbolji način omogućiti širokoj publici da uživa u najlepšim djelima klasične muzike.

Organizatori vjeruju da će na ovaj način biti podignut nivo kulture u javnim prostorima. Playlistu kompozitora i kompozicija sačinili su stručni konsultanti festivala klasične muzike “Dunavska sonata”.

Kako u udruženju navode cilj projekta je da Novi Sad postane prvi grad u Jugoistočnoj Evropi u kom se klasična muzika sluša na svim javnim mjestima i prostorima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivana
Gost
Ivana

Fenomenalna ideja! Svaka čast!

Odusevljen
Gost
Odusevljen

Svaka cast!

BBS
Gost
BBS

Kamo srece da se kod nas uvede ovaj zakon

frki
Gost
frki

glupost. ovi je nametanje protiv svoje volje da se to slusa

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Donekle si u pravu ali svako pustanje muzike od strane vozaca je nametanje volje putnicima autobusa. Dosta cesto se vozim lokalom i zaista se naslusam svega sto nije lose jer tako upoznam neku muziku koji inace ne slusam. Ipak mislim da je pustanje klasicne muzike ukoliko vozacu ne stvara nervozu najbolje rjesenje i zato bravo za Novi Sad koji po… Više »

Tati
Gost
Tati

Klasicna muzika smiruje. To je naucno dokazano.

Marija
Gost
Marija

Naravno

Ćotek
Gost
Ćotek

Skidam kapu. Bravo ??????????

Send this to a friend