Muzika film i TV

O njoj se priča: Ko je Bojana Vunturišević?

Pjevačica Bojana Vunturišević u žiži je medija zbog solo albuma “Daljine”, koji je obilježio godinu iza nas.

Pjesma “Kese etikete” proglašena je hitom 2017. godine, a spot za pjesmu “Noćni program” nosi titulu najboljeg regionalnog videa. Javnosti je postala poznata kao nekadašnji glavni vokal beogradskog pop sastava “Svi na pod”. Vodi i dečiji hor – DFHor.

“Nevjerovatno mi prijaju sve te divne riječi i recenzije, ali ono što me najviše raduje jesu koncerti krcati publikom, koja zajedno sa mnom pjeva sve pjesme od početka do samog kraja. Sve pjesme sa albuma ‘Daljine’ su trominutne crtice jednog perioda mog života, ali one su postale sastavni dio života svakog čovjeka koji ih je slušao, zavolio i potom prisvojio. ‘Daljine’ su postale dio većine nas i to je najbolja stvar koja jednom muzičaru može da se desi”, započinje priču Bojana.

Pored pjevačke karijere, ova pjevačica iz Požarevca, vodi dječiji DFHor.

“Muzika podrazumijeva širok spektar djelatnosti, a pedagogija je možda i najdraži segment posla kojim se bavim. Djeca oplemenjuju i mislim da oni više uče nas, nego mi njih. Sa njima sam saznala koliko je kontinuitet važan, još više i jače zavoljela svoj posao, a u centar onoga što pokušavam da ih najviše naučim, stavila sam POSVEĆENOST. Nama je, mnogo više od lijepog pjevanja, postala važnija ljubav, fokus, posvećenost i kontinuitet”, navodi Bojana koja ističe da joj je najdraži dio posla – stvaralački proces.

“Taj segment najviše volim, iako je nekada izuzetno bolan, i mislim da se najviše zbog stvaranja bavim muzikom. Osjećaj kada ‘uhvatiš’ novu pjesmu ne može ni sa čim da se poredi, pa ni sa prepunim stadionskim koncertom”, slikovita je Vunturiševićeva.

Foto: Gloria

“Voljela bih da radim muziku za dugometražni igrani film. Do sada sam radila samo na dokumentarnom filmu i pozorišnim predstavama, ali igrani film je za mene jedan veliki izazov”, dodaje umjetnica.

Send this to a friend