Muzika film i TV

Objavljeni detalji o posljednjim danima Robina Vilijamsa

Prošlo je skoro četiri godine od prerane smrti popularnog komičara Robina Vilijamsa, a svijet se i dalje nije oporavio od šoka.

U prilog tome govori i nova knjiga, u kojoj se otkrivaju detalji iz posljednjih dana proslavljenog glumca. Stranice otkrivaju kako se Vilijams borio sa bolešću, demencijom i depresijom.

Robinsonova bolest uticala je na njegovo razmišljanje, kao i na formiranje sjećanja, osjećanja, na razmišljanje i obavljanje najosnovnijih funkcija. Simptomi su se pogoršavali, a glumac je iz teške situacije vidio samo jedan izlaz.

Tokom snimanja jednog od njegovih posljednjih filmova, “Luda noć u muzeju”, 2014. godine, Vilijams je imao problem sa pamćenjem teksta, to ga je pogodilo, a on se sa tim nije dobro nosio.

“Plakao je na mom ramenu na kraju svakog dana. Bilo je strašno. Užasno. Nekoliko puta sam govorila ljudima da je problem ozbiljan”, objašnjava Čeri Mins koja je bila dio ekipe filma.

Minsova je Vilijamsu predlagala da se vrati svojoj stendap šou rutini, kako bi povratio prethodno samopouzdanje, ali je glumac u očaju odbio:

“Ne mogu, Čeri. Više ne bih znao ni kako. Ne znam kako da budem smiješan”, povjerio se glumac.

Kako su se simptomi pogoršavali tokom vremena, Vilijams je razvio i blagi tremor u ruci, koji su doktori u to vrijeme pripisivali staroj povredi ramena.

Njegova treća žena, Susan Šnajder, opisala je ovaj period:

“Kao da su se igrali žmurke, svaki mjesec ih je “iznenađivao” novi simptom. Na kraju sam pomislila da je moj muž hipohondar. Nisam samo ja primijetila promjene u njegovom ponašanju. Prijatelji i kolege su uvidjele da Robin više nije onaj stari”, objašnjava udovica.

Nakon ozbiljnog napada panike tokom snimanja filma “Luda noć u muzeju”, Vilijamsu su doktori prepisali jake ljekove protiv depresije, a ubrzo mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest.

Njegov bliski prijatelj Bili Kristal rekao je:

“Nikad ga nisam vidio toliko uplašenog. Bio je najbolji komičar kog sam ikada vidio, najbolji umjetnik. Ali, na kraju, bio je samo uplašen čovjek”.

Vilijams je pronađen mrtav u svojoj kući 11. avgusta 2014.

Send this to a friend