Muzika film i TV

Oliver Katić pjeva prateće vokale Slavku Kaleziću na Evroviziji

Pop pjevač Oliver Katić, postao je dio crnogorske evrovizijske delegacije. Muzičar kojeg domaća publika pamti po učešću u šou programu “Ja imam talenat”, pjevaće prateće vokale Slavku Kaleziću 9. maja u Kijevu.

Image may contain: 2 people, beard, indoor and closeup

“Predstavljam vam moje predivne prateće vokale. Moj prijatelj Oliver Katić! Ovih dana predstaviću vam još dvoje. Oni mi pružaju podršku koja mi je i više nego potrebna ovih dana. U Kijevu ćemo biti nerazdvojni. Pripremam vam još mnoga iznenađenja”, napisao je Slavko na Fejsbuku.

Katić je rođen u Nišu, 4. februara 1978. godine.

Ljubav prema operi odvela ga je na teorijski odsjek srednje muzičke škole a potom i do kraja studija operskog pjevanja u Nišu i Briselu. Tokom školovanja izvodio je djela klasične muzike širom Srbije i u Belgiji.

Od 2003. godine uspješno nastupa i kao klupski muzičar, sarađujući sa nekoliko bendova. Od kraja 2008. razvija klupski solo projekat, pod imenom “Solo Acoustic Night” predstavljajući obrade stranih pesama, ali i svoj autorski rad. Tokom 2009. godine održao je više od 230 “Solo Acoustic Night” performansa, što ga stavlja red u najtraženijih klupskih muzičara u Srbiji.

Veoma je angažovan i kao kompozitor i tekstopisac. Nastupio je na Budvanskom festivalu 2004. sa svojom kompozicijom “Istina”. Na dječijem festivalu “Zlatna pčelica” u Nišu 2006. učestvovao je kao autor, a 2009. pojavio se na Beoviziji kao koautor pjesme “Previše reči”.

Decembra 2010. u super finalu regionalnog takmičenja “Ja imam talenat” osvojio je drugo mjesto.

Godine 2011. bio je uz Eminu Jahović i Milana Stankovića kandidat za predstavnika Srbije na Evroviziji. Tada je, kao i njegove kolege, izveo kompoziciju Gorana Bregovića. Pjevao je “Predsedniče halo” čiji je tekst pisala Marina Tucaković, a na Eurosong je te 2011. pošao Stanković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gavran
Gost
gavran

Bolje da nas on predstavlja a Śale da pjeva prateći vokal i tancuje!

Mikas
Gost
Mikas

Blago njemu

Send this to a friend