Muzika film i TV Momo o neizvjesnoj profesiji i očinstvu

Otašević: Danas je privilegija imati mnogo posla kao glumac

Na televizijskim ekranima Momčila Otaševića gledamo već šest godina kroz hrvatske telenovele koje su mi donijele veliku popularnost, posebno kod ženske publike. Posljednji projekt čije su prve epizode ugledale svjetlost dana je “Drugo ime ljubavi” koji je žanrovski mnogo drugačiji od serije “Na granici” u kojoj je Otašević takođe ostvario rolu.

“U seriji ‘Drugo ime ljubavi’ bilo mi je lijepo i lako uskočiti u novi žanr i promjenu lika i dati nešto novo od sebe. Iskreno, na početku sam bio zabrinut kako ću nešto novo i drugačije donijeti, međutim kada sam počeo s radom, uz tim koji odlično poznajem, bilo je mnogo lakše. Na kraju mislim da sam dosad odradio dobar posao”, kaže 29-godišnji glumac.

“Do 2013. godine zanat sam pekao maksimalno i to radim i dalje, jer mislim da bez njega nas nema nigdje. Ovaj posao je čisti zanat, posebno kada su sapunice u pitanju, jer ako nisi zanatski potkovan onda si na nezgodnom terenu. Ali, Bogu hvala, na akademiji su me dobro vodili i pozitivno bili naporni, teški i strogi. Kada sam upisivao glumu nisam mogao ni sanjati da ću ovoliko raditi, mislio sam da će biti predstava u osam uveče i to je to. Međutim, onda je došlo vrijeme za snimanja koja počinju u 5 i 45 ujutro”, dodaje zvijezda regionalnih sapunica.

Trenutno je jedan od najangažovanijih regionalnih glumaca, a reditelji i producenti ga cijene i vole. Zbog obaveza je veoma često na relaciji Crna Gora – Hrvatska, snimanja nekada traju i po 20 sati, ali to mu ne predstavlja teret, jer ima veliku podršku u supruzi Jeleni Perčin koja je takođe glumica.

Emotivno ističe da mu je ćerkica Maša nešto najbolje, najvrednije i najljepše što mu se dogodilo u životu, a osim odgovornosti očinstvo je u njega usadilo i dodatnu dozu plemenitosti.

“Imam super ženu tako da je sve lakše, ona mi mnogo pomaže, naravno, uz podršku najmilijih koji su u Crnoj Gori. Rijetko sam kod kuće, a posebno će biti radan naredni period. Prije nekoliko dana sam bio na setu, a supruga mi je poslala video u kojem je naša ćerkica prohodala. Ona mi sve više fali, malena je, ne priča, ali vidim da me osjeća. Kada dođem s posla zagrli me i neće da me pusti po pola sata. Emotivac sam, a ako moram otići iz kuće gledam da izađem da me ne vidi, kako ne bi plakala i bila tužna. Zbog posla propuštam neke stvari i zbog toga mi je jako žao. Međutim, znam zbog čega sam na mjestu na kojem sam trenutno, jer svojoj familiji moram stvoriti mnoge stvari”, dodaje Otašević.

U glumi danas uživa kao i prvog dana akademije, a svoju profesiju ne smatra poslom već čistim zadovoljstvom. Ističe i da osjeća veliku odgovornost prema svojoj publici koja ga zaustavlja za fotografisanje, postavljanje nekih zanimljivih pitanja i slično.

“To je lijepa stvar, pažnja mi definitovno prija. Naravno, bude nekada situacija da nisi raspoložen za intervjue i slikanja, ali jednostavno sve je to dio posla”, nastavlja Otašević, istakavši da je u današnjem vremenu privilegija baviti se glumom i imati mnogo posla.

Send this to a friend