Muzika film i TV

Ovako danas izgleda Mira Petričević poznatija kao Mira Kosovka

View this post on Instagram

💙

A post shared by Mira Kosovka (@mira_kosovka) on

Mirjana Petričević bila je jedna od najpoznatijih pjevačica na prostorima bivše Jugoslavije i proslavila se imenom Mira Kosovka.

Javnost je zaprepastila činjenica da su je kao djevojčicu otac i braća oblačili u mušku odjeću i stvorili su virdžinu. Ona je odrastala kao dječak sve do fakulteta.

View this post on Instagram

#amazonka

A post shared by Mira Kosovka (@mira_kosovka) on

Mira je 1977. godine napustila rodnu Đakovicu, upisala je Defektološki fakultet koji je studirala dvije godine, da bi ga napustila. U profesionalne vode se otisnula 1986. godine.

Nakon smrti majke, bila je prinuđena da ode iz Srbije zbog jako lošeg finansijskog stanja.

View this post on Instagram

Pogled ispod obrva 👌

A post shared by Mira Kosovka (@mira_kosovka) on

“Muka me, sine, natjerala da odem. Svi moji su izbjegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je… Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: “Koliko date.” Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo”, rekla je svojevremeno Mira u intervjuu za “Press reviju”.

Međutim, nakon što joj preminula majka, Miru je potom zadesila još jedna porodična tragedija. Njoj je preminuo brat blizanac, zbog čega je prestala da se bavi muzikom.

Ona je nakon toga priznala da je tugu liječila alkoholom.

“Više nisam mogla da pjevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osjećam veliku prazninu. Uvijek je volio da me vidi nasmijanu i lijepu, zvao me je “Moj crni labude”… Poslije njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol”, rekla je pjevačica u jednom intervjuu.

Lijepa pjevačica već godinama živi u Austriji, a kako sama kaže, s vremena na vrijeme se zbog nostalgije vrati u Srbiju. I dalje je krasi prepoznatljiva ljepota i duga crna kosa.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend