Muzika film i TV Mi smo posrnulo društvo

Ovo je vrijeme zla, bez stida, vrijeme bitangi, lopova, lešinara

Foto: Nemanja Jovanović

“Mi smo posrnulo društvo u kome samo malobrojni imaju sve, u kome država ne mari za svoje građane, u kome nema samilosti i saosjećanja i gleda se isključivo sopstveni interes. Ovo je rođaci zlo vrijeme, vrijeme bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća”, ovakvu sliku naroda i države koja srlja na maestralan način opisao je Dragan Petrović Pele u jednoj od predstava u kojoj je glumio.

“Nije to samo gramzivost i pohlepa, ovaj komad govori o bezosjećajnosti, o vremenu bez stida, bez samilosti. O bezosjećajnim sebičnim bitangama koje je sistem vrijednosti napravio lopovima, bitangama i lešinarima”, rekao je Pele u predstavi.

Ova metafora može se oslikati na trenutno društvo u kojem živimo, navode pojedini beogradski mediji i korisnici društvenih mreža.

Predstava govori o, kako kaže, “zlom vremenu.”

“Zlom vremenu, vremenu bez stida, bez iskrene suze, bez saučešća. Gdje bitange postaju uzori, a pošteni predmet podsmijeha. O bašibozuku koji rastura imovinu najgoreg od svih, a pokojnik je rodonačelnik lopovluka, otimačine i zelenašenja”, izgovorio je on u ovom pozorišnom komadu.

Send this to a friend