Muzika film i TV

Petar Božović: Sram je za svakog muškarca da upotrebljava silu

Foto: Dalibor Danilović

Glumac Petar Božović govorio je za portal Nova.rs o Merimi Isaković, koja je u velikoj ispovijesti za novi broj Nedeljnika, ispričala da ju je Branislav Lečić seksualno napastvovao prije četiri decenije. Božović ističe da su bili bliski prijatelji, a da je onda samo u jednom trenutku nestala…

“Merima mi je bila prijateljica i drugarica, družili smo se. Teško mi je pala njena tragedija. Družili smo se i poslije tragedije, bila je udata i dosta smo bili vezani. Međutim, jednog trenutka je nestala. Izgubila se veza, nismo se dopisivali, i eto. Otišla je, nestala je. Ne pamtim kad smo se čuli posljednji put”, priča glumac, koji se sjeća predstave koju su davno zajedno igrali.

“U Domu omladine je imala jedan komad koji je sama režirala. Bila je sa svojim sinom Midom. Skoro da sam zaboravio i da ona postoji, vjerujte mi. A bili smo baš dobri i radili smo Ljubiša Ristić, Rade Šerbedžija, Krivokapić i ja. Ona je bila Ofelija”, rekao je Božović.

O njenoj ispovijesti u Nedeljniku, glumac nije želio da iznosi mišljenje.

“U suštini, kad se tako nešto dešava, trebalo bi prvo da se dokaže. Naravno, treba reći istinu. Svaki normalan čovjek je protiv toga. S druge strane, Branislav je naš kolega, s kojim smo mnogo puta sarađivali…”, rekao je glumac i dodao da ovakvih slučajeva ima u svim branšama.

“Postoji ovdje neko moćniji od nas. Postoje političari, postoji mafija, postoje direktori, postoji more onih koji mogu da zloupotrebljavaju svoju silu. Sram je za svakog muškarca da upotrebljava silu”, zaključio je Božović.

Send this to a friend