Muzika film i TV

Petru Božoviću nedostaje Jugoslavija

Legendarni glumac Petar Božović priznaje da žali za vremenima dok je postojala Jugoslavija jer tada nije morao da brine o novcu, više se družio sa kolegama i uživao u životu.

U tom periodu ostvario je i kultne uloge u filmskim ostvarenjima “Ljepota poroka”, “Leptirica”, ali i televizijskim serijama kao što su “Više od igre” i “Grlom u jagode”.

“To je bilo mnogo ljepše vrijeme, a i uslovi za snimanje filmova bili su bolji. Nismo razmišljali o novcu, jer ga je bilo, i svi glumci su redovno isplaćivani za svoj rad. Jednostavno, nedostaje mi sve iz tog perioda”, priča Božović.

Bez obzira na to što je sedamdesetih i osamdesetih imao finansijsku stabilnost, mnogo mu je bilo značajnije što je oko sebe imao prave prijatelje:

“Živjeli smo kao porodica! Kada bismo snimali neki film, glumci koji tog dana nisu imali snimajuće scene dolazili bi na set samo da bismo pričali, smijali se i družili. Najljepše nam je bilo kada snimamo negdje na moru, jezeru”, objašnjava glumac.

Jedno od najljepših druženja svakako mu je bilo na snimanju filma “Ljepota poroka” na Adi Bojani 1986. godine. Tada je sarađivao sa Mirom Banjac, Mimom Karadžićem i Mirom Furlan, a zajedničke dogodovštine još pamti.

“Sa Mimom i Mirom Banjac sam provodio dosta vremena u pauzama snimanja filma. Radili smo po cio dan. Ali onako umorni smo na kraju dana odlazili do diskoteke koja je bila u blizini. Ništa nam nije bilo teško. U njoj je, baš u vr9eme kada smo snimali taj film, pievao pokojni Boba Stefanović. I on je imao epizodnu ulogu u filmu. Ma to je bilo druženje, sasvim druga priča”, kaže Petar.

Glumac objašnjava da nije svjestan kada se sve promijenilo, kada su glumci počeli da mjesecima čekaju novac za svoj rad, kada su prestali da se druže kao nekada. Dugo mu je trebalo da se privikne da je danas sve drugačije:-

“Ovo novo doba prihvatam takvo kakvo jeste, vrijeme u kojem moram da živim i da plivam. Ono diktira svoje uslove. Ja nemam više snage da plivam uzvodno, ali neću ni nizvodno. Čini mi se kao da sve vrijeme plivam u mjestu”, rekao je Božović.

3 Komentara na "Petru Božoviću nedostaje Jugoslavija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend