Muzika film i TV Film o lutku

Pinokio sa Robertom Beninjijem u glavnoj ulozi

Zvijezda čuvenog filma “Život je lijep” Roberto Beninji smjestio se u čizme poznatog usamljenog stolara Đepeta koji klešući lutka od drveta, pred sobom izaziva čudo i stvara vragolastog dječaka Pinokija.

Film o lutku koga znamo kao dječaka kome kad slaže poraste nos snimljen je kako ističu svjetske kritike vjerodostojno, prateći istoimenu originalnu knjigu Karla Kolodija koja u Italiji ima status literarne kraljice, podvučene već pod kožu Italijana.

Reditelj Garone je snimio na iskonskom mjestu odakle je sve nastalo, na domaćem terenu u Toskani, sa italijanskim glumcima, a 2002. godine Roberto Beninji koji se sada našao u ulozi Đepeta, takođe je snimio svoju verziju Pinokija, kada mu je pripala trostruka uloga – reditelja filma, scenarste i uloga samog drvenog lutka.

Priča koja u sebi sadrži moralna načela nakon skoro 150 godina od kada je nastala i tačno 80 od kada je snimljen čuveni Diznijev crtani film, nastavlja da inspiriše nove interpretatore, istaknute reditelje i glumce.

Kao i svako dijete, Pinokio je radoznao, a o svijetu u kom živi uči iz svojih pokušaja i grešaka. Posjedujući urođenu dječiju hrabrost, Pinokio postoje ono što je i trebalo da bude – pravi dječak.

Film Pinokio reditelja Matea Garona kreće se u carstvu koje je istovremeno realno i fantastično, u ruralnoj, bezvremenoj Italiji koja obiluje zemljom, morem, seoskim okruženjem.

Send this to a friend