Muzika film i TV

Pismo Robina Vilijamsa koje je promijenilo život jedne djevojčice

Foto: Profimedia

Robin Vilijams je bio nevjerovatno talentovan glumac, zabavan kolega i čovjek velikog srca. Pismo koje je napisao direktoru koji je njegovu mladu koleginicu iz filma „Gospođa Dautfajer“ izbacio iz škole, raznježilo je svijet.

Hvalili su ga zbog mnogih stvari, ali ako bi morao da se izdvoji jedan aspekt njegove ličnosti, vrijedan divljenja, to bi zasigurno bila njegova velikodušnost.

Vilijams je uvijek pokušavao da uljepša ljudima dan i razveseli ih svojim jedinstvenim humorom.

Nakon njegove smrti, koleginica Lisa Jakub je sa publikom podijelila pismo kojim je Robin pokušao da joj pomogne.

U svom blogu je objasnila kako je Robin napisao pismo njenom direktoru škole, nakon što su je izbacili iz iste. Ona je snimala film Gospođa Dautfajer, koji je ubrzo postao nevjerovatno popularan, a ljudi ga i danas rado gledaju. Uslijed čestih snimanja, Lisa je bila odsutna iz škole nekoliko mjeseci, zbog čega su odlučili da je izbace i ne dozvole joj da se vrati.

Robin je na svoju ruku poslao pismo direktoru škole.

“Đaka njenog kalibra, trebalo bi podstaći da stiče praktično iskustvo i uči kroz posao. Takođe bi trebalo da se podstakne i na vraćanje u školsku klupu, jednom kada se posao završi… Ljubazno Vas molim da razmotrite svoju odluku još jednom i dozvolite Lisi da uči i radi. Ona je blago u bilo kojoj učionici”, napisao je.

Iako direktor škole nije promijenio svoju odluku, ovaj gest je promijenio Lisin život.

„Uprkos tome što dugo nisam razgovarala sa Robinom, uvijek sam pretpostavljala da će u budućnosti biti prilike da mu kažem da mi je njegovo pismo promijenilo život. Naučilo me je da se treba boriti za stvari koje su važne. Čak i ako tvoji pokušaji propadnu, znaš da si dao sve od sebe. Rekao si istinu. Borio se za svoje prijatelje. Pokušao.“

Robin Vilijams je preminuo 2014. godine i Lisa nikada nije stigla da mu kaže ono što je željela, ali njegov gest i dalje oduševljava i inspiriše roditelje i nastavnike širom svijeta.

Send this to a friend