Muzika film i TV

Posljednji aplauz: Održana komemoracija Oliveru Dragojeviću

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu danas je održana komemoracija Oliveru Dragojeviću, kojoj je prisustvovao veliki broj članova porodice, prijatelja, kao i državnih zvaničnika. U prepunoj sali odzvanjao je aplauz, ali i pjesma.

<<<Preminuo Oliver Dragojević<<<

“Zima je. Bura duva. Oliver i sinovi ukočeni, nose kesu s ribom koju su ulovili. To je slika koju sam želio da podijelim s vama. Njegova familija, more, kuća. Gdje je tu muzika? Slika je puna muzike. To je Oliver. Najslavniji, najveći priko mora ide smrznut. Meni je ova vijest bila k’o da me neko ošamario. On je svoj brod zvao barkom. Uvijek skroman. Za nas uvijek prvi, a sebi uvijek zadnji. Želim reći svom kapetanu da je sve kako treba”, rekao je Džiboni jedva zadržavajući suze.

“Kao da ti je otišao dio porodice. Previše imam uspomena s njim. Kao da je neko dobro otišlo s ovoga svijeta. Ne znam čovjeka koji ga nije volio. Stajao je iza svih nas. Kad stane pored nas, svi počnu vjerovati u tebe. Najjednostavniji lik, ne znam ko ga nije volio. Znala sam sebi da kažem da ako se ikad uobrazim, da slobodno mogu sebi lupiti šamar, jednostavno pogledaj Olivera”, govorila je Nina Badrić.

<<<Ovako se Split oprostio od Olivera Dragojevića<<<

Oliverova supruga Vesna bila je potpuno skrhana bolom, a tješili su je sinovi.

Na kraju komemoracije svi u sali su ustali, a aplauz nije prestajao nekoliko minuta. Svi su zapjevali pjesmu “Vjeruj u ljubav”, a među prvima koji su započeli s pjevanjem bila je Zorica Kondža.

Večeras u 19:50 katamaran Jadrolinije sa Oliverovim tijelom isploviće ka Korčuli, gdje će sjutra u Veloj Luci u 18 sati biti sahranjen pjevač.

5 Komentara na "Posljednji aplauz: Održana komemoracija Oliveru Dragojeviću"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend