Muzika film i TV

Poznat uzrok smrti Endija Flečera, oglasio se ostatak benda Depeche Mode

Foto: Profimedia

Endi Flečer, klavijaturista i osnivač benda “Depeche Mode” iznenada je preminuo prošlog mjeseca, a do sada nije bilo zvaničnih informacija o uzroku smrti.

Međutim, dva preostala člana benda, Dejvid Gan i Martin Gor, obratili su se fanovima na društvenim mrežama i objavili da je uzrok Endijeve smrti disekcija aorte, stanje u kojem dolazi do rupture unutrašnje obloge zida aorte.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Depeche Mode (@depechemode)

“Prije nekoliko nedjelja smo primili nalaze patologa, a Endijeva porodica nas je zamolila da ih podijelimo sa vama. Endi je dobio disekciju aorte dok je bio u svom domu, 26. maja. Iako je otišao prerano, preminuo je mirno i nije puno patio”, objasnili su.

“Proslavljali smo Endijev život u Londonu prošle nedjelje. Bila je to predivna ceremonija sa pomalo suza, ali ispunjena divnim sjećanjima na to ko je bio Endi i našim zajedničkim pričama”, napisali su Gan i Gor zahvalivši se fanovima na istrajnoj podršci.

Takođe, na početku objave, preostali članovi benda zahvalili su se “na iskazanoj ljubavi prema Endiju u nekoliko prošlih nedjelja”.

“Bilo je nevjerovatno gledati sve vaše fotografije, čitati vaše poruke, vidjeti koliko vam je Endi svima značio. Kao što možete i da zamislite, bilo je ovo nekoliko čudnih, tužnih i zbunjujućih nedjelja iza nas, u najmanju ruku. Ali osjećali smo vašu ljubav i podršku, a znamo da je isto osjetila i Endijeva porodica”, poručili su fanovima.

Send this to a friend