Muzika film i TV

Pred podgoričkom publikom nastupili Who See, Buč Kesidi i Vojko V

Sjajan koncert na Trgu Argentina povodom Dana Evrope i otvaranja Evropske kuće

Povodom Dana Evrope i otvaranja Evropske kuće, sinoć je u Podgorici održan veliki koncert u organizaciji Evropske unije u Crnoj Gori. Na punom trgu Argentina, tokom programa koji je trajao tri i po sata, nastupili su Who See, Buč Kesidi i Vojko V.

Publiku su prvi pozdravili članovi omiljene kotorske klape – Noyz i Dedduh, koji su nas tokom jednosatnog nastupa podsjetili na hitove kao što su Đe se kupaš, Reggaeton Montenegro, Nemam ti kad, Nije preša, Igranka…

Sjajan koncert na Trgu Argentina

“Bilo je sjajno, odlična tri koncerta u fenomenalnoj atmosferi. Poslije nastupa u Tivtu i u Podgorici nam se pokazalo da je publika bukvalno željna koncerata, što se i nekako očekivalo poslije, nadamo se, završenog kovid doba. Odlično smo se proveli. Hvala Evropskoj kući na pozivu i puno sreće u budućim projektima. Mir i ljubav”, poručio je Dejan Dedović Dedduh nakon nastupa.

Sjajan koncert na Trgu Argentina

Nakon Who See, na binu se popeo ljevoruki disko rokenrol-elektro duo iz Pančeva, koji je mlada podgorička publika dočekala ovacijama. Buč Kesidi, trenutno jedan od najpopularnijih mladih bendova iz regiona, pored hitova kao što su „Euforija“, „Nema ljubavi u klubu“, „Nedelja ujutru“ i „Đuskanje ne pomaže“, pred podgoričkom publikom je premijerno izveo i novu pjesmu, koja će se naći na njihovom trećem albumu.

Sjajan koncert na Trgu Argentina

„Prelijepo nam je bilo, publika predivna i na bini i van nje. Bilo je jako puno ljudi, svi su lijepo reagovali. U Crnoj Gori nismo svirali koliko smo htjeli, tako da se osjeti koliko nam je ovo falilo“, istakao je pančevački dvojac u izjavi za Evropsku kuću.

Sjajan koncert na Trgu Argentina

Na kraju je publiku pozdravio hrvatski reper Vojko V, koji je sinoć prvi put nastupio samostalno u Podgorici. Publika je horski pjevala hitove „Ne može“, „Kako to“, „Umoran“…a dio je već znao i tekst nove pjesme, koju je Vojko V nedavno objavio.

Sjajan koncert na Trgu Argentina

„Bio sam u Podgorici jednom sa Dječacima i jednom sa Kišom metaka, ali večeras mi je najbolje. Publika je super reagovala, prezadovoljan sam, jedva se čekam vratiti, ozbiljno“, poručio je Vojko V nakon nastupa.

Publici se na našem jeziku obratila i ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, koja je pojasnila da je koncert organizovan povodom Dana Evrope i otvaranja Evropske kuće koja se nalazi na Trgu Argentina.

Sjajan koncert na Trgu Argentina

„Biti Evropljanin se tiče vrijednosti, solidarnosti, ljudskih prava, ali i uživanja u festivalima, putovanjima, koncertima. Večeras ste zaista Evropljani! Uskoro ovdje otvaramo Evropsku kuću tu sa lijeve strane, koja će biti i vaša kuća, pa vas pozivam da nas posjetite i saznate šta smo pripremili za vas. Za svakoga ima ponešto, pa hajde da je zajedno postavimo na kulturnu mapu Podgorice“, poručila je Popa u kratkom obraćanju.

Koncert je organizovan u okviru Mjeseca Evrope, koji je počeo postavljanjem cvjetnog tepiha na Cetinju u subotu 7. maja. Na sam Dan Evrope, u dvorištu Dvorca kralja Nikole u Prijestonici organizovan je svečani prijem, a dan kasnije počela je tradicionalna online nagradna igrica „EU na dlanu“, koja će trajati do 31. maja. Krajem mjeseca planirano je i otvaranje Evropske kuće, kako će se ubuduće zvati renovirani EU info centar.

Send this to a friend