Muzika film i TV

Proglašeni novi članovi Američke filmske akademije

Američka filmska akademija saopštila je da je pozvala rekordna 744 nova člana, nakon što je prošle godine spisak proširen za 683 nova imena.

Posljednjih nekoliko godina aktuelna je priča o podsticanju različitosti u američkoj filmskoj industriji, kao i među članovima Akademije, koja je često bila predmet kritika po ovom pitanju.

Budući da je statistika pokazala da su članovi Akademije u 92 odsto bijelci i u 75 odsto muškarci, predsjednica Akademije Šeril Bun Ajzak istakla je tada da će učiniti sve što može kako bi dio najvažnije filmske institucije u Americi postao što veći broj žena i ljudi različitog porijekla i boje kože.

Tako ovogodišnji spisak čini 39 odsto žena, dok je crne puti 30 odsto imena. Od sada priliku da odlučuju ko će dobiti Oskara imaće između ostalih aktuelni laureat Beri Dženkins, reditelj filma “Mjesečina”, izraelska glumica Gal Gadot, koja postaje sve popularnija kao zvijezda filma “Čudesna žena”, nekadašnji rvač, a sada najplaćeniji glumac na svijetu Dvejn Džonson, kao i najpoznatija TV komičarka Beti Vajt.

Send this to a friend