Muzika film i TV

Propali projekti kojih se slavni stide

Slavne ličnosti iz svijeta muzike, mode i filma imale su niz uspješnih projekata. Međutim, neke zvijezde su osjetile na svojoj koži kritike zbog odabira pogrešnih uloga ili pjesama. Pored njihovog očekivanja da će postići veliki uspjeh s ovim projektima, to se nije desilo.

Donosimo vam listu najvećih promašaja u karijerama slavnih ličnosti…

Silvester Stalone

Nakon uspjeha s filmom “Rocky”, za koji je napisao scenario i u kome je igrao glavnu ulogu, Silvester Stalone je pomislio da svi očekuju da snimi još jedan film u istom stilu, i još ga i režira. Slavni glumac je napravio ostvarenje “Paradise Alley”, gdje je boks zamijenio američkim rvanjem, ali publika nije bila nimalo blagonaklona. Osim slabe zarade na Boks ofisu, Stalone je naišao i na komične komentare svojih obožavalaca na račun njegovog pjevanja naslovne numere ovog filma, pjesme “Too Close To Paradise”.

Dejvid Bouvi

Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka Dejvid Bouvi nikako nije pronalazio inspiraciju za svoje solo albume, pa je odlučio da oformi bend “Tin Machine”. Mnogi smatraju da je dotakao kreativno dno s dva albuma ove grupe, ali on je okarakterisao ovaj period u karijeri veoma pozitivno i izjavio da mu je pauza u solo projektima dosta prijala i omogućila da u devedesete uđe s novom artističkom energijom. Grupa “Tin Machine” pored dva albuma nije zabilježila nijedan hit koji bi bio na vrhu svjetskih top-lista.

Madona

Kraljica pop muzike Madona ostvarila je zavidnu karijeru na polju muzike, međutim slavna pjevačica je odlučila da se okuša i u svijetu sedme umjetnosti, što je izazvalo velike kritike obožavaoca i filmskih stručnjaka. Godine 2002. Madona je snimila film “Swept Away”, u režiji njenog muža Gaja Ričija, u kom je igrala glavnu ulogu. Film je univerzalno proglašen velikim promašajem. Madona je za svoju ulogu u njemu dobila “Zlatnu malinu” za najgoru žensku glavnu glumicu te godine, a da stvar bude još gora po nju, dodijeljena joj je i “Zlatna malina” za najgoru žensku sporednu ulogu za pojavljivanje u filmu “Die Another Day”.

Džon Travolta

Slavni holivudski glumac Džon Travolta je nakon niza uspješnih ostvarenja odlučio da se okuša na polju naučne fantastike. Glumac je smatrao da film “Battlefield Earth” ima ambicije da postane novi “Ratovi zvijezda”. Međutim, publika i kritika su se složili da je ostvarenje bazirano na očajnoj knjizi neprijatnog vođe kontroverzne religijske organizacije i snimljen u produkciji glavnog glumca, Džon Travolte, koji je odlučio da film iskoristi za regrutovanje novih članova u pomenuti kult.

Send this to a friend