Muzika film i TV

Propalo snimanje serije o Džonu iz Igre prijestola, HBO odustao zbog jednog razloga

Foto: Profimedia

Glumac Kit Harington koji iga Džona Snoua u “Igri Prijestola” došao je na ideju da bude snimljena serija o njegovom junaku.

Čelnicima HBO se ova ideja dopala i počeli su sa razvojom serije, međutim na kraju su ipak odustali, prenosi “Variety”.

Vijesti o spin-off prvi put su objavljene još u 2022. godini, a plan je bio da se istraži šta se dogodilo s Džonom nakon završetka priče u osmoj sezoni “Igre prijestola”.

“Nikada nisam pričao o seriji jer je bila u razvoju. Nisam htio da procuri vijest o tome da se razvija i nisam htio da ljudi počnu sa teorijama, ili da budu previše uzbuđeni ili da zamrze tu ideju, upravo zato što možda nikad i ne dođe do razvoja serije. Jer, u fazi razvoja gledaš svaki ugao i vidiš isplati li se. Trenutno se ne isplati.

Serija trenutno nije u razvoju jer nismo mogli da pronađemo pravu priču za koju smo svi bili dovoljno uzbuđeni. Zato smo za sada odustali od nje. Možda ćemo joj se u budućnosti vratiti, ali trenutno ne. Stoji na polici kao ideja”, otkrio je glumac, tokom promocije najnovijeg filma “Blood for Dust”.

Fanovi su prilično razočarani ovim ishodom ali za utjehu imaju najnoviji film Kita Haringtona, koji počinje da se prikazuje u bioskopima od 19. aprila, a kasnije će se pojaviti i na striming servisima.

 

Send this to a friend