Muzika film i TV

Prvi snimak Dejvida Bouvija prodat na aukciji

Prvi poznati snimak Dejvida Bouvija, dok je bio šesnaestogodišnji pjevač u bendu zvanom The Konrads, prodat je u utorak na aukciji u Britaniji za gotovo 40.000 hiljada funti, prenosi Hina.

Engleska aukcijska kuća Omega, specijalizovana za muziku, navodi kako je pomama za Bouvijevim snimkom rezultirala time da mu je cijena porasla četiri puta u odnosu na očekivanih 10.000 funti.

Snimak je otkriven ranije ove godine u potkrovlju.

Pjesma “I Never Dreamed” snimljena je u studiju 1963. kada su The Konradsi pitali Bouvija, koji je tada još nastupao pod imenom Dejvid Džons, da bude glavni vokal.

Promotivne crteže benda kojima je tada nepoznati Bouvi bio autor, zajedno sa fotografijama i dokumentima benda, prodati su za 17.130 funti, dok je poster The Konradsa iz 1963. prodat za 6.600 funti, rekli su iz Omege.

Bouvi je ubrzo nakon toga napustio bend, a slavu je postigao tek šest godina kasnije, kada je kao solo umjetnik objavio singl “Space Oddity” o izmišljenom astronautu majoru Tomu.

Bouvi je tokom karijere, eksperimentišući sa soulom, diskom, džezom i ambijentalnom muzikom, stekao ugled jednog od najinovativnijih glasova u roku.

Preminuo je 2016. od raka, dva dana nakon što je objavio posljednji album na svoj 69. rođendan.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend