Muzika film i TV

Rajan Gosling u ulozi astronauta Nila Armstronga

Venecijanski filmski festival 75. po redu, biće otvoren 29. avgusta filmom “Prvi čovjek” (First Man) Dejmijena Šazela sa Rajanom Goslingom u ulozi astronauta Nila Armstronga.

Ovo će biti veliki filmski povratak Goslinga i Šazela na Lido, budući da je i njihovo prethodno ostvarenje, mjuzikl “La La Land”, imao svjetsku premijeru u Veneciji 2016. i odatle krenuo u veliki pohod na nagrade.

Scenario za “First Man” napisao je Džoš Singer perema biografiji Džejmsa Hensena. Šazel je snimio priču o Armstrongovom životu i legendarnoj misiji slijetanja na Mjesec jula 1969. koje je predsjednik Kenedi obećao osam godina ranije.

U ostalim ulogama su Kler Foj, Brajan Džejms D’arsi, Džejson Klark, Lusak Has i ostali. Američka premijera zakazana je za 12. oktobar.

Nekoliko sati prije ove vijesti objavljeno je i da će meksički oskarovac Alfonso Kuaron premijerno prikazati svoju dramu “ROMA” u Veneciji.

Kompletan takmičarski program 75. izdanja filmskog festivala biće objavljen 25. jula na konferenciji za medije u Rimu. Festival će trajati od 29. avgusta do 9. septrembra.

Send this to a friend