Muzika film i TV

Razvodi, smrt, nezgode, bolesti: Kako sada izgledaju zvijezde serije Beverli Hils

Prošlo je više od 30 godina od emitovanja prve epizode kultne serije “Beverli Hils” i mnogi su ovo ostvarenje smatrali najboljom serijom za tinejdžere, prenosi Super žena.

Nezaobilaznu seriju devedesetih “Beverli Hils” napravio je Daren Star i producirao Aron Speling. Deset sezona je emitovano u periodu od 1990. do 2000 i ova serija je zaslužena za kreiranje tinejdžerskog žanra sapunica, koji je uslijedio u godinama koje dolaze.

U stranoj štampi, serija je dobila epitet “ukleta” zbog tužne sudbine mnogih glumaca. Glavni akteri su kasnije imali brojne uloge u različitim ostvarenjima, ipak su ostali upamćeni zbog “Beverli Hilsa” i nikad nisu ponovili takvu popularnost.

Ne postoji nijedno dijete ni tinejdžer iz devedesetih a da se ne sjeća Brende, Brendona, Keli, Andree, Stiva, Dilana, Done, Dejvida.

Šenon Doerti, koju svi pamtimo kao Brendu Volš, važila je za problematičnu osobu, koja je često pravila problema na snimanju serije. Početkom dvijehiljadite mogli smo da je gledamo u seriji “Čari”, a njen privatni život obilježila je višegodišnja borba sa rakom dojke.

Džejson Prisli tumačio je lik Brendona Volša, miljenika ženske populacije, omiljenog štebera, zavodljivog osmijeha. Preživio je automobilsku nezgodu, poslije koje je jedva ostao živ. Poslije “Beverli Hilsa” snimao je serije kao što su “Private Eyes”, “Raising Expectations”, “My Name Is Earl”. Ipak, pored njegovih uloga, privukao je pažnju kada je u jednom intervjuu izjavio da je na dodjeli “Zlatnog globusa” imao fizički obračun sa Harvijem Vajnstinom.

Dženi Gart, koja je glumila lik Keli, nastavila je da snima i poslije “Beverli Hilsa” i to serije i TV filmove i brojne emisije. Njen privatni život je privlačio dosta pažnje, jer je, nakon što se razvela od muža, objavila knjigu memoara i otkrila veliki dio svog privatnog života.

Luk Peri, poznat kao Dilan, kako ga mnogi pamtimo, preminuo je 2019. od moždanog udara. Godine 2001. pojavio se u seriji “Oz”, kasnije u serijama “Zakon i red”, “Vil i Grejs”. Bio je oženjen prodavačicom namještaja Mini Šarp, s kojom je dobio dvoje djece Džeka i Sofi.

Karijera Jana Ziringa, koji je tumačio lik Stiva, otišla je u sasvim drugom pravcu – nastupao je kao striper u Las Vegasu. Jan je otac dvoje djece sa suprugom Erin Kristin Ludvig, s kojom je u braku od 2010. godine. To je njegov drugi brak. Prvi put je bio oženjen Plajbojevom zečicom Niki Šiler.

Tori Speling glumila je lik simpatične i naivne Done. Poslije ove serije je aktivno snimala rijalitije, u kojima je postala poznata po burnom braku s Dinom Makdermotom, koji ju je prevario s mnogo mlađom djevojkom. Svoje probleme u braku odlučili su da podijele sa svijetom. Din je prestao da se pojavljuje u šouu, jer je počelo da mu smeta, kako kaže, dijeljenje prljavog veša sa televizijskom publikom. Par se našao i u finansijskim problemima, a zajedno imaju četvoro djece.

Brajan Ostin Grin, poznatiji kao Dejvid, nastavio je aktivno da glumi u serijama. Pojavljivao se u seriji “Smallville”. Došao je u žižu javnosti zbog veze s glumicom Megan Foks, s kojom ima dvojicu sinova. 2015. su predali papire za razvod, a u 2016. godini dočekalo ih je iznenađenje – Megan je ostala trudna, a Brajan je potvrdio da je otac djeteta.

Glumica Gabrijela Karteris svima nam je poznata kao Andrea Zakerman. Ona je iz serije otišla nakon pete sezone, a povremeno se pojavljivala u šestoj, osmoj i desetoj sezoni, u velikom dijelu karijere bavila se televizijom, pa je imala uloge u serijama “NYPD Blue”, “Nip/Tuck”… Prije nekoliko godina povrijedila se na snimanju filma, što je dovelo do djelimične paralize lica, zbog čega nije mogla da govori šest mjeseci. Uspješno se oporavila.

 

Send this to a friend