Muzika film i TV Vijeće za regionalnu saradnju

RCC podržava mlade filmske autore na Sarajevo Film Festivalu

Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) je treći put zaredom pokrovitelj nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF). Nastavljaju da podržavaju kreativne mlade filmske autore na putu njihovog profesionalnog razvoja, jer mladi ljudi su važni.

„Zadovoljstvo nam je da već treću godinu zaredom podržavamo takmičarski program studentskog filma, a naročito jer se uklapa u ono što Vijeće za regionalnu saradnju radi. Nadam se da ćemo među 14 filmova koji se takmiče ove godine vidjeti neka nova nadahnuta i interesantna ostvarenja, a pobjedniku želimo sve najbolje,“ rekla je generalna sekretarka Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu.

„S druge strane ovo je poruka mladim ljudima koji žele svakodnevno gledati ili snimati filmove, videa i slično svojim mobilnim telefonima, odnosno dobra poruka svim filmofilima je da vas mi podržavamo!“

Podrškom takmičarskom programu studentski film, koji je pokrenut 2017. godine, Vijeće za regionalnu saradnju od samog početka pomaže i kontinuirano podstiče regionalnu saradnju na polju kreativnosti i umjetnosti mladih, čime se promoviše rad mladih i talentovanih budućih filmskih radnika i to na samom početku njihovih karijera. Program obuhvata igrane, dokumentarne i animirane studentske filmove u trajanju do 60 minuta, koji su nastali u okviru nastavnog procesa regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija.

Pobjednik takmičarskog programa za najbolji studentski film biće proglašen 23. avgusta 2019. godine.

Send this to a friend