Muzika film i TV

Reditelj Titanika otkrio da je malo falilo da film bude snimljen bez Leonarda Dikaprija i Kejt Vinslet

Leonardo i Kejt

Džejms Kameron, poznati reditelj čiji ćemo novi film Avatar: Put vode uskoro gledati u bioskopima, otkrio je neke iznenađujuće detalje u vezi svog filmskog hita Titanik, koji u decembru slavi 25 godina od izlaska.

U intervjuu za magazin GQ slavni reditelj otkrio je da zamalo nije angažovao ni Leonarda Dikaprija ni Kejt Vinslet za dvije glavne uloge u ovom Oskarom nagrađenom filmu, prenosi N1.hr.

Dok je razmatrao glumce koji bi igrali ljubavnike na velikom prekookeanskom brodu u njegovom filmu Kameron je rekao da je prvotno razmišljao o nekome poput Gvinet Paltrou za ulogu Rouz te da se, iako je Vinslet bila predložena kao opcija, bojao da publika nju već previše vezuje za uloge u kostimiranim dramama.

“U početku zapravo nisam vidio Kejt u ulozi Rouz”, rekao je Kameron i dodao: “Glumila je u nekoliko drugih kostimiranih drama i već su je prozvali ‘Korset Kejt’ zbog toga.”

Kameron je dalje rekao kako se bojao da će izbor Vinslet za ulogu Rouz “izgledati kao najlijeniji casting na svijetu”, ali da je ipak na kraju pristao naći se s njom. Naravno, mislio je da je “fantastična”, a ostalo je istorija.

Sa Dikaprijom je bilo određenih početnih poteškoća. Nakon prvog “urnebesnog” sastanka s glumcem i još tada miljenikom osoba ljepšeg pola na kome su uz Kamerona nekako bile i sve žene iz produkcijske kuće, Dikaprio je pozvan da se pojavi na probnom snimanju sa Vinslet, koja je u tom trenutku već bila odabrana.

Ali kada je glumac iz filma Romeo i Julija došao na set, on se iznenadio kad je saznao da se od njega očekuje da glumi i bude snimljen s Vinslet kako bi se vidjelo postoji li pred kamerama hemija između njih dvoje.

Dikaprio, koji je do tada dobio i nominaciju za Oskara za film Šta izjeda Gilberta Grejpa iz 1993. godine, rekao je Kameronu da mu ne pada na pamet da učestvuje na audiciji za film.

Kameron je pružio ruku mladoj zvijezdi i odgovorio mu: “Pa, hvala što si došao.”

Reditelj je zatim objasnio Dikapriju kako se radi o velikom projektu koji će svima koji učestvuju oduzeti dvije godine života i kako ga on “neće upropasti donošenjem pogrešne odluke u odabiru glumaca”.

“Dakle, ili ćeš odglumiti scenu s Kejt ili nećeš dobiti ulogu”, rekao je Kameron mladom glumcu koji je na kraju nevoljno prihvatio njegov zahtjev.

Kameron se prisjetio kako je glumac bio uvjerljiv i prema njegovim riječima “postao Džek”, stvarajući fantastičnu hemiju sa Vinslet, koja se kasnije jasno vidjela u samom filmu.

Titanik je stigao u bioskope 19. decembra 1997. i na kraju je osvojio 11 Oskara, uključujući i nagradu za najbolju režiju.

Send this to a friend