Muzika film i TV

Riječi Steve Žigona o Jeleni otkrivaju suštinu ljubavi

Foto A. Stanković

Glumica Jelena Jovanović Žigon preminula je u utorak uveče u 85. godini poslije iznenadne i kraće bolesti.

Jelena je bila supruga proslavljenog dramskog umjetnika Steve Žigona, koji je ovaj svijet napustio 2005. godine, i majka glumice Ivane Žigon. Iz braka sa Stevom je imala i sina Nikolu.

Njena karijera ispisana je sa desetinama filmskih, serijskih i pozorišnih naslova. Počelo je sve 1953. godine filmom “Opštinsko dijete”, a publika ju je između ostalog zavoljela i u popularnom serijalu “Lude godine” i u “Žikinoj dinastiji” u kojoj je igrala Jelenu Todorović.

Snimila je više od 50 igranih i 15 televizijskih filmova među kojima se izdvajaju “Prvi građanin male varoši”, “Moja strana svijeta”, “Jutro”, “Divlje sjeme”, “Sudar na paralelama”, “Kapetan Leši”.

Stevo Žigon je odavno u jednom intervjuu govorio o svojoj supruzi i njihovom braku, i pokazao koliko joj se divio.

Na pitanje da li je obožavao više u životu ili na sceni, rekao je: “Ženu treba uvijek obožavati. A onda, cijela umjetnost nije ništa drugo do obožavanje žene. Bez žene – nema glume.”

Iako je imao reputaciju zavodnika, Stevo se oženio Jelenom, jednom od tri najljepše sestre u Beogradu.

“Ja sam se oženio u 31. godini, dakle kad sam u svemu bio stasao, kad sam znao šta hoću i šta treba sve da činim. Neosporno, brak sa Jelenom bio je za mene velika inspiracija, a i dobit.

Njeno porijeklo od Katuna i od Vasojevića, uz njenu ljepotu, i duše i tijela, to je bila oživotvorena bajka…i ja sam toj predivnoj ženi, a i majci, mnogo zahvalan. Brak sa njom bila je moja najveća sreća. Nije valjda onda čudno što su se iz te sreće rodila onako sjajna djeca, sa kojima imam neizmjerno dobar, upravo idealan odnos, i malo je ako kažem da se ponosim njima”, rekao je tada Stevo Žigon.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend