Muzika film i TV

Ritam nereda: Nadamo se da novi naraštaji neće postati robovi

Kultni rokenrol sastav “Ritam nereda” objavio je novi singl i video-spot za pjesmu “Tuđe zastave”. Momci iz ovog sastava, kojeg krase oštri stihovi i žestoki rifovi, ističu da su kroz sam video-spot opisali tematiku nove pjesme, te da poslije svih poraza nikad nema predaje.

“Snimali smo kod našeg producenta Dragana Alimpijevića Pika u studiju ‘Road’. Već dugo smo robovi raznih stvari. Mi smo pokušali da prenesemo poruku da ako smo mi pogriješili i postali robovi, da se nadamo da novi naraštaji neće i da će se stvari promijeniti nabolje”, poručili su članovi “Nereda”.

Muzičari ističu da je spot sniman na nekoliko različitih lokacija, među kojima su bivša “Azotara”, kao i kod njihovih prijatelja iz “Studija Berar”, koji su im ovog puta pomogli u tehničkoj realizaciji spota.

“Ritam nereda” je bend koji od svog početka gaji oštrinu i autentičnost, a muzičari smatraju da je upravo ovo formula da ostanu vjerni i dosljedni samima sebi u današnjem vremenu.

Ističu da je nova pjesma “Tuđe zastave” samo jedna u nizu, te da će doći još novog materijala iz kuhinje “Ritma nereda”.

“Naravno, mi polako ali sigurno radimo na novom materijalu. Snimili smo nekoliko pjesama koje ćemo tokom ove godine objaviti u istoj formi kao i ‘Tuđe zastave’. Album je realno očekivati pred sam kraj ove ili početkom iduće godine”, poručili su muzičari.

“Ritam nereda” je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije, koji radi od 1987. godine. Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energičnu svirku, sa stilski ukrštenim pank, metal i hard kor zvukom. Kolekciju legendarnih pjesama kao što su “Put beznađa”, “Crno je sve”, “Ne”, “10 godina”, “Hiljade”, “Sjećanja”, “Heroj” i mnoge druge publika će uvijek moći da čuje na njihovim nastupima.

Bend je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvijek imao veliku bazu obožavalaca i za balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući rijedak primjer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom. Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Tragikomedija🎭
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Dobro se posjetiti starih dana.ostadoh i dan danas buntovnik.

Send this to a friend