Muzika film i TV

S Boljim životom je gotovo u svakom smislu

Svetlana Ceca Bojković imala je 38 godina kada je dobila ulogu Emilije Popadić, rođene Konstantinović, mnogo starije od nje. Kako je svojevremeno otkrila Kuriru, gradeći lik za uzor je uzela žene iz građanske klase, kojoj je pripadala i njena majka Vera.

“Neke stvari sam krala od nje, ali nisam je imitirala. Nešto je bilo posađeno u meni. Bilo mi je čudno da igram majku Borisa Komnenića, koji je samo osam godina mlađi od mene. Ipak, bio mi je izazov. Ne igraju se godine crtanjem bora i pravljenjem sijedih, već se grade iznutra. Imala sam majčinsko iskustvo, ali s mlađim djetetom. Bila sam zadovoljna što sam prije vremena počela da igram majke”, ispričala je glumica koja je napunila 71. uvjerena da je sa boljim životom u svakom smislu gotovo.

Foto: Petar Đorđević

“S ‘Boljim životom’ je gotovo u svakom smislu. Ne samo sa serijom. Cijela planeta se promijenila. Živi se potpuno drugačije i ubrzano. Danas tu, po mom mišljenju našu najbolju seriju, pogledam s nostalgijom. Popadići su iz sadašnjeg aspekta imali čedne probleme”, izjavila je tri decenije nakon premijernog prikazivanja serije ona.

Bolje vrijeme, kako je istakla, više i ne očekuje jer ne želi da se razočara.

Inače, od brojnih uloga slavne glumice i danas najviše se pamte još dvije posebne gospođe, pored Emilije. U pitanju su Antonija Miloradović iz “Srećnih ljudi” i Valerija Gavrilović iz “Porodičnog blaga”.

Replike poput : “Mi ovdje radimo, gospođo, radimo!” ili “Jao, Gospode, konačno” mnogi su nesvjesno uvrstili u svakodnevnu komunikaciju i rado ih koriste.

Send this to a friend