Muzika film i TV

Šejla napustila Divanhanu, nova pjevačica je Selma Droce

Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana na lijep način oprostio se od dugogodišnje pjevačice Šejle Grgić, sa kojom je završio profesionalnu saradnju.

U čast njenog odlaska, bend je nedavno objavio spot za numeru “Lola” sa hvaljenog albuma “Zavrzlama“. Spot je snimljen na posljednjem koncertu benda u zagrebačkoj dvorani “Vatroslav Lisinski” 2020.

Šejla će sa Divanhanom održati još nekoliko ljetnjih koncerata, a poznato je i ko će je zamijeniti.

“Draga naša raja, s velikom radošću vam predstavljamo našu novu članicu Selmu Droce. Rođena je u Hamburgu, osnovnu školu, gimnaziju i srednju muzičku školu završava u Mostaru, a diplomske i postdiplomske studije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Tokom studija, biva članica ansambla Etnoakademik gdje otkriva izuzetnu strast prema tradicionalnoj muzici Bosne i Hercegovine ali i fadu, orijentalnoj muzici i fusionu”, dio je Selmine biografije.

“Selmu poznajemo dugo godina, s poštovanjem pratimo njen rad i sve njene uspjehe, vjerujući da će nam se putevi jednog dana sasvim sigurno sresti. Srećni smo što ćemo, zajedno sa našom Selmom, pisati nove note za vas, zajedno pjevati, smijati se, plakati, širiti sevdah onako samo kako mi znamo, širom ovog šarenog dunjaluka”, poruka je benda.

Send this to a friend