Muzika film i TV

Šerbedžija demantuje da se nudio da igra u filmu o Jašariju

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Proslavljeni svjetski i jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija demantovao je danas, kao običnu laž, medijske navode da se nudio “nekom mladom albanskom filmskom režiseru” da igra u njegovom filmu o Ademu Jašariju.

“Povodom napisa u Telegrafu, a vjerovatno i u još nekim novinama, koje nisam čitao, jer sam u Los Anđelesu, gdje snimam jednu TV seriju i nemam vremena da se bavim medijskim spletkama, da sam se ja, preko moga prijatelja Envera Petrovcija, nudio nekom mladom albanskom filmskom režiseru da igram u njegovom filmu o Jašariju, izjavljujem da je to jedna obična laž”, poručio je Šerbedžija.

On je u pisanoj izjavi ocijenio da je to pokušaj tog mladog režisera da skrene pažnju na sebe i na svoj projekat, zloupotrebljavajući njegovo ime.

“Sasvim je besmisleno meni nuditi da igram tu ulogu, kao što je i sasvim besmisleno da bi bilo ko mogao da povjeruje da bih ja takvu ponudu prihvatio”, naglasio je Šerbedžija, kome je, ipak, drago “što je većina srpske štampe pravilno procijenila tu priču”.

“Tome mladom filmskom režiseru mogao bih poručiti da sam bio prijatelj mnogih velikih albanskih glumaca, Bekima Fehmija, Faruka i Istrefa Begolija, Envera Petrovcija i mnogih drugih…I da ih sve nosim u srcu i svom pamćenju, ne samo kao veličanstvene umjetnike, nego kao časne i divne ljude, koji su bili ponositi i istinoljubivi”, istakao je Šerbedžija.

“Ako želi da se bavi pravom umjetnošću, taj mlađani filmski režiser mora znati da je istina prvi uslov da se postane umjetnik”, naglasio je Šerbedžija.

Send this to a friend