Muzika film i TV Kantautoru nije falilo inspiracije u karantinu

Sergej Ćetković sprema novi album

Kantaotur Sergej Ćetković, snima novi album kojim će obilježiti dvije decenije rada.

“Pripremam novi album, koji ću objaviti do kraja ove godine, u kojoj obilježavam 20 godina karijere. Upravo sam, u ovom periodu izolacije, neplanirano uradio jednu lijepu baladu, koju ću uskoro predstaviti publici, i nadam se da ću novim pjesmama opravdati povjerenje koje traje već pune dvije decenije”, otkrio je Sergej za Azru.

Kaže da njegove pjesme nastaju samo kada je inspirisan za stvaranje, a za to su povodi mnogobrojni.

“Sve je stvar trenutka. Inspiracija se lakše pretoči u pjesmu nego u objašnjenje. Neke pjesme su nastale za dan ili dva, druge su se dugo stvarale, jer mi je nedostajala riječ, rješenje neke muzičke dionice ili refren. Ali, sve su bazirane na iskrenim emocijama i zato ih je publika zavoljela. Ljubav im je zajednička tema, i mnogo mi je draže kada se ljudi uz njih zaljubljuju, nego kada raskidaju”, navodi Sergej.

Skladan porodični život mu je, kako ističe, motiv za uspjehe.

“Bez njih ne bih bio tu gdje jesam i ovo što jesam. Još na početku sam znao šta ovaj posao nosi, bio spreman na to i postavio prioritete. Nikada nisam dozvolio da moja porodica trpi zbog moje karijere, a tako će biti i nadalje. Odricanja je itekako bilo, ali sam se potrudio da sve nadoknadim i vjerujem da sam u tome uspio. Ipak, bez Kristinine podrške, pogotovo kad su Lola i Mila bile male, to ne bi bilo moguće. Danas su njih tri na gotovo svakom mom koncertu i to je velika privilegija”, objašnjava Ćetković.

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MilijaNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milija
Gost
Milija

Daj nesta veselije smaras vise,sve isto u krug !

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Baš gotivim ovog momka,a i njegove pjesmi i glas,na nivou,što bi reko neponovljivi Gidra.

Send this to a friend