Muzika film i TV

Sergej o “Novembru”: Uspio sam u namjeri da budem drugačiji

11156184_989747141036608_8264280842292906452_n.jpg

Sergej je jači od Čaka Norisa, krajem aprila promoviše “Novembar” – zanimljiv osvrt čitaoca jednog srbijanskog portala na jučerašnju premijeru numere izmamio je osmijeh na pjevačevom licu. Razloga za zadovoljstvo Ćetkoviću juče definitivno nije falilo, imajući u vidu da je numeru i spot publika ocijenila kao “savršenstvo bez mane”, a Sergeju nije preostalo ništa drugo osim da se pokloni fanovima.

“Kao da je numera prizvala kišu poput novembarske juče u Beogradu, malo je hladnije. Singl kao da ide uz vremensku prognozu (smijeh). Šalu na stranu, zadovoljan sam zbog ovako pozitivne reakcije publike. Uspio sam u namjeri da ovim singlom budem drugačiji. ‘Novembar’ je korak naprijed u karijeri, nekako sam godinama sazrijevao i mnogo toga sam promijenio. Ipak, nemam dilemu kojim putem želim da idem, znam šta publika želi da čuje, a o tome svjedoče i njihovi komentari”, izvještava Sergej dok automobilom “krstari” beogradskim ulicama.

Višegodišnje muzičko iskustvo i kontakti sa članovima esnafa Ćetkoviću su omogućili da dio singla snimi u Švedskoj, pod producentskom i aranžerskom palicom Thomasa Thörnholma, Jovana Radomira i Miroslava Lesića, a pjevač je kompoziciju i tekst ukrasio svojim potpisom. Posjetu Stokholmu Sergej je iskoristio i da ekranizuje dio numere, a za ovu priliku angažovao je tamošnje glumce Alice Tassel i Ivana Da Silvu, dok priča odiše karakterističnim muško-ženskim odnosom.

“Dio spota koji je snimljen u Švedskoj potpisuje direktor fotografije Zoran Veljković, dok su beogradsku priču nastavili Aleksandar Kerekeš i Želimir Križov. Utisak je da smo uspjeli stvoriti dovoljnu količinu energije i zanimljivih slika kako bi spot bio zanimljiv publici”, navodi Sergej.

Zanimljivo je da je upravo pjevač režirao spot, a na ovaj način je još jednom dokazao da se radi o svestranom umjetniku.

“Od početka karijere sam pokazao ljubav prema režiserskom dijelu. Nijesam to nikad previše potencirao. Ipak, veliki sam ljubitelj filmova, a nakon toliko odgledanih i snimljenih spotova mislim da imam dovoljno kredibiliteta da se upustim u ove vode. Spojio sam lijepo i korisno, nemam završenu školu za tu oblast, ali to mogu da nadomjestim neisrpcnim izvorom kreativnih ideja koje mi bukvalno svakog dana naviru”, priznaje Ćetković.

“Novembar” će se krajem oktobra naći na Ćetkovićevom šestom studijskom izdanju, na kojem pjevač sa saradnicima radi punom parom već mjesecima. Iako tek predstoji konkretnije definisanje koncepta albuma, Sergej nema dilemu u vezi sa naslovom – “Moj svijet” će krasiti omot.

“Na CD gledam kao na knjigu, tako da mora imati dobar naslov. ‘Moj svijet’ je idealan naziv, govori o dosta toga… O muzici, ljudima, publici. Sve to je moj svijet. U međuvremenu sam uspostavio neke nove saradnje, na albumu će se pojaviti novi ljudi. Biće tu sedam-osam novih numera, uz pet starih singlova”, otkrio je Sergej.

Send this to a friend