Muzika film i TV Rođeno moje

Severina novu baladu posvetila sinu

Severina će u ponedjeljak objaviti, po opisu njenih saradnika, najemotivniju i najljepšu baladu u životu. Pjesma, koju je posvetila svom sinu Aleksandru, se zove “Rođeno moje” pa se i ona sama slaže kako je to njena najljepša pjesma do sada.

Riječ je o pjesmi koju je ovo ljeto napisao Severininin dugogodišnji kompozitor Miloš Roganović koji je, između ostalih, napisao pjesme “Kao”, “Alcatraz”, “Grad bez ljudi”, “Dobrodošao u klub”, “Italiana”, “Uzbuna”…

“Severina me ljetos nazvala i pitala da li bih joj napisao jednu lijepu, emotivnu pjesmu. Poslije prekrasnih balada koje sam joj napisao, kao što su ‘Grad bez ljudi’, ‘Dobrodošao u klub’, ‘Kao’, Alcatraz’, razmišljao sam o temi pjesme i kako da napišem nešto novo. Odgovor je bio i preda mnom i u meni. Preda mnom, jer kad pogledam Severinu, vidim veliku zvijezdu, umjetnika, koja je prije svega majka koja se bori za dobrobit svog djeteta, a pritom se mora boriti i protiv raznih negativnih, nesvjesnih ljudi, koji pokušavaju da joj tu borbu otežaju i ospore. Odgovor je bio i u meni, jer sam i sam roditelj pa znam koje su to emocije, a oduvijek sam ih htio pretočiti u jednu ovakvu pjesmu. Tako je nastalo ‘Rođeno moje’ i jako sam srećan zbog toga”, kazao je Miloš Roganović.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vekiSamja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

kako je imala vremena kad stalno piše tužbe, žalbe

Samja
Gost
Samja

Bravo

Send this to a friend