Muzika film i TV

Sin je bio u publici kada je Manda imao srčani udar

Foto: Vladimir Šporčić

Glumica Anja Mandić, udovica pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, otkrila je na koji način je uspjela da nastavi dalje poslije njegove iznenadne smrti 2016. godine.

“Bila sam jako uplašena kad sam shvatila da moram od tog trenutka sve sama sa sinom. On je bio sa mnom u publici kada je Manda doživio srčani udar i sve je vidio. Tako da sam imala dupli zadatak – da nađemo moj kolosjek i uporedo da pratim Andriju”, istakla je Anja u emisiji “Balkanskom ulicom” na Novoj S i dodala:

“Bilo je jako teško jer nismo mogli da imamo nikakvu intimu u tim trenucima. Ali sam se izmakla iz te gungule i ostala zatvorena sa porodicom i sinom. To je period kada sam osvijestila da sam uplašena, ali da mi treba vrijeme da naučim da živim bez Milorada. Sad kad je prošlo pet i po godina, mogu da kažem da sa tim mogu da živim.”

Glumica koja je sa Mandom provela 12 godina u braku, takođe je objasnila da su joj protekle godine bez supruga bile poput novog učenja da hoda i živi.

“Tu nagon za opstankom i volja za smislom i pravo na život koji osvijestite dosta uradi mimo racija, tad racio ne funkcioniše dobro. Tad idete iz dana u dan i učite ponovo da koračate, tu imate mnogo stvari na koje treba ponovo da se navikavate. Ali prvih godinu dana, kada nekog nema, svakako mora da prođe, da biste vi osvijestili svoj život. Tu sam stavljala Andriju u prvi plan i bila sam okrenuta ka njemu, bilo mi je bitno da budem funkcionalna”, ispričala je Anja.

Ona je navela i da joj je majčinstvo bez pomoći supruga izazov.

“Trudim se da Andriji olakšam i izvedem ga na pravi put, ali ne znam da li sam uspjela još uvijek. Tu su stalno novi izazovi, ovo vrijeme je zastrašujuće te bi naravno bilo dobro da mu je tata tu. Ja sam samo mama i ne igram mu ulogu oca, ne znam da li ću sve riješiti, ali se trudim da budem tu i da mu pomažem.”

Anja je podijelila i kako je i dalje bliska sa Mandinom djecom iz prvog braka, te da njihov odnos njeguju godinama.

“Sada imam Marka, Mariju i Filipa iz Miloradovog prvog braka. To su odrasli ljudi, više nisu djeca, ali su za mene dio mog najvećeg blaga.”

Glumica je otkrila i da njen i Mandin sin još ne iskazuje posebna interesovanja za umjetnost, ali da se vidi da je nadaren za to.

“Andrija dosta podsjeća na Milorada fizičkim izgledom. Ima takođe taj mir i eksplozivnost i duhovit je na njega. A to kad umije da se prepusti i da više bude sanjar i romantik, je na mene. Primjećujem da je jako dobar u pamćenju dijaloga, da ga zanima gluma, ali ga puštam da sam izabere svoj put”, istakla je glumica.

Send this to a friend