Muzika film i TV

Sintija Nikson: Mnogo sam više od glumice

Američka glumica Sintija Nikson, poznata po ulozi u televizijskoj seriji “Seks i grad” rekla je da je spremna da pobijedi na izborima za guvernera američke savezne države Njujork.

“Znate me kao glumicu, ali ja sam mnogo više od glumice”, rekla je Nikson u intervjuu za agenciju Asošiejted pres AP.

Njena kampanja u okviru Demokratske stranke usmjerena je protiv istaknutog člana te stranke Endrjua Kuomoakoji je na mjestu guvernera Njujorka dva mandata, a ona ga naziva “političkim siledežijom” navodi AP.

Sintija Nikson, rođena 9. aprila 1966. godine u Njujorku, dobitnica je nagrada Emi, Gremi i Toni, a najpoznatija po ulozi Mirande Hobs u seriji “Seks i grad”.

Izbori za guvernera Njujorka biće 6. novembra kada će biti i glasanje za Kongres, a Nikson priznaje da je težak zadatak pred njom, kao izazivačicom Kuomoa s liberalnog krila demokrata. Kuomo, sin pokojnog guvernera Maria Kuoma, političar je od karijere i mogući predsjednički kandidat demokrata 2020. godine, težak više od 30 miliona dolara.

Anketa Koledža Sijena je pokazala da Kuomo vodi pred Sintijom Nikson sa 66 prema 19 odsto i to među registrovanim demokratama. Kuomo bi sa 58 prema 22 odsto pobedio Nikson i po anketi Univerziteta Kvinipjak od prošle nedjelje.

Pedesetjednogodišnja Sintija, Njujorčanka, dugogodišpnja je politička aktivistkinja za bolje finansiranje prosvjete, za ravnopravnost u braku i prava žena, bila je aktivna u kampanjama predsjednika SAD Baraka Obame i gradonačelnika Njujorka Bila de Blasia.

Ukoliko bude izabrana, Sintija, majka troje djece, biće prva deklarisana lezbejka na dužnosti guvernera.

Send this to a friend