Muzika film i TV

Sjećate li se legendarnog Popare iz Srećnih ljudi?

Seriju Siniše Pavića “Srećni ljudi” gledali smo početkom devedesrtih godina na kanalu TVCG, ali replike iz tog čuvenog TV projekta žive i dan danas. Među omiljenim likovima “Srećnih ljudi” svakako je Žarko Popara. Glumac Zoran Rankić, čiju je dugogodišnju karijeru obilježila upravo ta uloga, potrudio se da od negativca napravi šarmantnog lika koji je pobrao simpatije publike.

“Poparu su najviše voljela djeca, to je najčudnije. Kao da sam Branko Kockica. Popara je trebalo da bude odvratan, ali su mi govorili da sam sladak. Dao sam mu nešto što treba ili što ne treba”, kaže Rankić.

Što zbog čestih repriza koje gledamo na kablovskoj televiziji, što zbog duhovitih replika, Popara nije pao u zaborav. Rankiću je ta uloga u “Srećnim ljudima” donijela veliku popularnost u tadašnjoj Saveznoj republici Jugoslaviji, a naročito mu je ostala u sjećanju jedna situacija u Crnoj Gori.

“Dok sam prolazio kroz Herceg Novi, u toku igranja važne vaterpolo utakmice, bio sam na metar dva od tribina, čuo sam pedesetak ljudi kako izgovara Poparino čuveno “mmmmm”, a zatim njih stotinu, pa dvjesta. Tresla se konstrukcija i tek onda shvatim da imitiraju Poparu”, kaže Rankić.

“Srećni ljudi” snimani su za vrijeme velike inflacije u SR Jugoslaviji. Zbog slabih honorara, ekipu su usred snimanja napustili Tanja Bošković, Dubravka Mijatović i Dragan Jovanović. Rankić to nije sebi dopustio, a objašnjava zašto.

“Na pare nikada nisam obraćao pažnju zato što ih nikad nisam imao. Sramota me je bilo da primim pare za nešto što radim, a volim. Ja sam to volio”.

Rankić ne voli sebe da gleda na TV ekranu, a “Srećne ljude” je gledao tek prije nekoliko godina prvi put. Bio je član Beogradskog dramskog pozorišta četrdeset godina i autor je jedanaest knjiga poezije za koje je radio ilustracije.

Posljednjih desetak godina, gledali smo ga u serijama “Ljubav, navika, panika”, “Agencija za SIS”, “Moj rođak sa sela” i “Bela lađa”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
NDFlojdFjodor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ND
Gost
ND

Odličan glumac čiju karijeru su obilježile uloge Popare i Nikole Kalabića,u “Srećnim ljudima” i “Poslednji čin”.

Flojd
Gost
Flojd

Uvijek su mu povezivali lik sa Karadžićem..

Fjodor
Gost
Fjodor

Najpipularniji je bio kao Kalabic!

Send this to a friend