Muzika film i TV

Sjećate li se Petra Dragojevića, Oliverovog sinovca?

Kada se 2003. godine pojavio u izdavačkoj kući TV Pink, City records, Petar Dragojević brzo je skrenuo pažnju na sebe. Dovoljno je bilo da kaže da mu je stric Oliver Dragojević, i mediji su već pohrlili ka njemu.

Zainteresovana je bila i publika, pa su mnogi sa znatiželjom slušali i gledali šta to mlađi Dragojević ima da ponudi i da li je “povukao na strica”.

Sa albuma prvijenca izdvojile su se pjesme “Ovih dana”, “Otvoren prozor”, “Za njenu ljubav” i “Sve si mi uzela”. Bile su veliki hitovi na crnogorskim radio i TV stanicama. Mlađi Dragojević uspio je da osvoji dame i atraktivnim izgledom.

Nakon prvog albuma i instant popularnosti, Petar se više nije pojavljivao u medijima u Srbiji i Crnoj Gori.

Izdao je drugi album “Sve boje moje duše” 2010. godine, a treći “Istog smo roda” tri godine kasnije, ali ih nije plasirao na naše tržište.

To je ujedno i njegov posljednji CD jer je od te godine do danas, objavljivao singlove.

Godine 2015. sarađivao je sa Dušanom Bačićem, hitmejkerom koji je radio sa Severinom, Jelenom Rozgom, Nedom Ukraden, Učiteljicama, a plod te saradnje bio je, kako kaže, veliki hit u Hrvatskoj “Potpisujem”.

Petar radi aranžmane za mlade pjevače koji tek kreću na estradu i ističe da voli da im pomaže kako bi lakše prošli kroz ono što je i on prošao kada je počinjao karijeru.

Ovako Petar izgleda danas

Aktivan je i na hrvatskim muzičkim festivalima. Ove godine učestvovao je na Splitskom festivalu sa pjesmom “Nisam svoj”.

🎼🎶 Kako duši naći svoj mir 🎶 kad samo s tobom postojim 🎶…..》》》》》NISAM SVOJ《《《《《《Dragi moji, nova pjesma s kojom sam se predstavio na Splitskom festivalu 2018…" ❤ ⬇️⬇️⬇️#petardragojevic #nisamsvoj #splitskifestival2018 #vinkobarcot #leoskaro #samoljubav

Gepostet von Petar Dragojevic Official am Samstag, 30. Juni 2018

Za “barbu”, kako je oslovljavao slavnog strica, govorio je da je “stric za poželjeti” koji mu uvijek daje savjete.

“U početku mi je to jako mnogo pomagalo što sam sinovac Olivera. Ali nekako sada i nije više. Ljudi dosta kritički gledaju na moje pjesme jer mnogi očekuju novog Olivera. Međutim, Oliver je jedan i jedinstven i ne može niko da ga zamijeni. Ali, pozitivno je u tome što me u tom iščekivanju još zovu mladim pjevačem”, rekao je Petar prošle godine.

Sa stricem je snimio duet 2011. godine “Istog smo roda”.

Povodom Oliverove smrti nije se oglašavao, a muzičar je 2011. godine ostao bez oca. Njegov otac Aljoša preminuo je u 65. godini, a sahranjen je Veloj Luci, na istom mjestu gdje i Oliver.

Oženjen je Andreom, lijepom plavušom, bivšom manekenkom.

“Smatram se srećnim čovjekom! Imam divnu porodicu koja mi je bezuslovna podrška u svemu što radim i najljepši posao na svijetu. Okružen sam muzikom, muzičarima, ljudima koji štuju umjetnost, a tome se definitivno divim”, rekao je nedavno za Story, popularni Splićanin, otac četvoro djece.

B.V.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend