Muzika film i TV Irac je jedan od najvećih dosadašnjih projekata Netflixa

Skorsezeov Irac koštao 160 miliona dolara

Projekcija najnovijeg filma Martina Skorsezea „Irac“ počinje danas u SAD, u samo deset odsto bioskopa u toj zemlji.

Scenario je godinama čamio u radnom stolu proslavljenog holivudskog režisera, dok konačno nije okupio ekipu koju je želio i ekranizovao roman Frenka Širana Istinita priča jednog Irca.

Priča se odnosi na Džimija Hofu, legendarnog predsjednika sindikata kamiondžija, najmoćnijeg u Americi, koji je jednog dana nestao i o njegovoj sudbini se ništa ne zna već 40 godina.

Širan je radio za Hofu i za njega je obavljao prljave poslove. Širan je prije nego što je umro ispričao da je prvo što mu je rekao Hofa bilo „Čuo sam da si vješt moler“.

Širana glumi Robert de Niro, rediteljev omiljeni glumac sa kojim je snimio devet filmova.

Dugoočekivani film bio je prikazan samo jednom u septembru i tada je rečeno da je jedan od najboljih Skorsezeovih filmova.

Producirala ga je producentska kuća „Netfliks“, koja je ranije bila specijalizovana za televizijske programe.

Za snimanje ovog filma utrošeno je 160 miliona dolara, što je relativno mala suma s obzirom na ekipu glumaca koji u njemu igraju, ali to je ustupak Skorsezeu, koji je konačno dobio šansu da snimi film o Hofi i njegovim posljednjim danima.ta

Da se radi o dobrom klasičnom filmu o mafiji i američkom podzemlju govori i podatak da je, kada je pročitana lista filmova koji su ušli u najuži izbor za nagradu Zlatni globus, dobio čak četiri nominacije za glumu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Režiser
Gost
Režiser

Katastrofa od filma

Send this to a friend