Muzika film i TV

Slavko Banjac: Ljubav je uvijek odgovor na sve

Legendarni pjevač narodne muzike, poznat po specifičnoj boji glasa, Slavko Banjac predstavio je nedavno ekskluzivno na MAG radiju pjesme sa novog albuma “Ljubav kao odgovor”, u izdanju PGP RTS-a, kojim se nakon 20 godina vraća na muzičku scenu.

Pjevač specifičnog i emotivnog glasa, koga publika pamti po pjesmama “Ne vjerujem lijepim ženama”, “Daleko negdje, ko zna gdje” i “Uzmite dušu, uzmite sve”, povukao se sa estrade na vrhuncu karijere. U duhu naziva novog diska naglašava da je ljubav uvijek najbolji odgovor na sve i da je sjajan osjećaj biti ponovo na sceni poslije toliko vremena.

“Zaželio sam se muzike i stvaralačkog procesa, u kom sam uživao zahvaljujući sjajnom kreativnom timu”, kaže za “Novosti” Slavko Banjac.

“Ljubav je nesumnjivo najsmisleniji odgovor na svako pitanje, svaki nemir i kolebanje sa kojim nas život suočava. Ljubav je motiv i najbolji pokretač dobrih odluka, a u mom slučaju to je bila odluka da se poslije ovoliko vremena vratim svojoj suštini, muzici”.

“Muziku nikada nisam doživljavao kao posao kojim se neko bavi isključivo zarad slave i materijalne satisfakcije. Muzika je dio moga bića, izvor radosti i inspiracije, dar i blagoslov na kom sam beskrajno zahvalan”.

Na pitanje šta je to što ga je navelo da se vratit muzici, Slavko kaže:

“Osjetio sam da me preplavljuje želja za pjesmom, stvaranjem i susretom sa ljudima koji su me voljeli i cijenili. Ipak, lagao bih kada bih rekao da povratak nije bio uslovljen i obećanjem koje sam dao porodici, prijateljima i poštovaocima moje muzike”.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend