Muzika film i TV

Slavko Banjac se nakon dvije decenije vraća na estradu

Slavko Banjac vratio se na muzičku scenu nakon 23 godine s novim albumom “Ljubav kao odgovor”.  Pjevač poznat po specifičnom glasu kaže da se u estradu nije razočarao, kako su mnogi govorili, već je njegova pauza bila potpuno neplanirana i iznenadna.

“Da mi je neko na vrhuncu karijere rekao da naredne dvije decenije neću ništa raditi u muzičkom smislu, bio bih siguran da je to nemoguće. Vjerovao sam da je stvaralačka energija neiscrpna, ali stvaranje je jedna nepredvidiva, hirovita potreba izvan kontrole i varira do mere da može potpuno da usahne. E, baš to se meni desilo! Nije mi bilo lako da donesem odluku da se potpuno povučem. Privatni i poslovni uspjesi su se nizali, ali želja za mojom suštinom – muzikom – nikada se nije gasila. Dodatni impuls da se vratim bila je moja vjerna publika, koja me nije zaboravila”, kaže Slavko napominjući da nije razočaranje u estradu i njegov status doprinijeli da ništa ne snimi više od dvije decenije.

“Estrada je pozornica za prikazivanje predstava. Samom pozornicom ne mogu biti razočaran, ali mi se predstava može dopadati ili ne. Nažalost, muzika je već dugo u službi kratkotrajne zabave, a ne uživanja, što je za mene suština muzike”, objasnio je pjevač koji je snimio novi album.

“Novi album je u žanru mojih starih pjesama i sa sigurnošću tvrdim da je najemotivniji album do sada. Ispleten je od ljubavi, tuge, radosti i nadanja koji su tokom posljednjih 20 godina ispunjavali moje srce. Pjesme su stvarane sa puno ljubavi i inspiracije, a na njihovoj realizaciji radili su vrhunski kompozitori, tekstopisci i producenti koji su posljednjih nekoliko godina sa mnom disali i živjeli svaki ton i svaki stih. Siguran sam da će se mojoj publici dopasti sedam sjajnih balada i dvije pjesme u nešto bržem ritmu”, objasnio je Slavko.

Ističe da se dešavalo da u dvodecenijskog pauzi od estrade odradi neki nastup. Među njima bio je i koncert u Podgorici prošle godine.

“Posljednjih godina dodir s publikom dešavao bi mi se sporadično, na zahtjev prijatelja i dragih ljudi. Pored fantastičnih reakcija publike, posebno dama, oduševljen sam kako na moju muziku reaguju mladi, s kojima na nastupima doživljavam savršenu razmjenu energije”.

Send this to a friend