Muzika film i TV

Šotra snima seriju u Aleksandru Karađorđeviću po romanu Vuka Draškovića

FOTO: United Media

Reditelj Zdravko Šotra snimiće seriju o životu kralja Aleksandra I Karađorđevića “Aleksandar od Jugoslavije” koja će se bazirati na knjzi Vuka Draškovića.

“Aleksandar je sa 24 godine vrhovni komandant srpske vojske u pobjedonosnim Balkanskim ratovima i u Prvom svjetskom ratu u kojem je zadivio svijet sjajnim pobjedama. Njemu je sudbina namijenila veoma složenu istorijsku ulogu – da ostvari davnašnje težnje južnih Slovena, da ih ujedini u novu državu Jugoslaviju. To se kosilo sa interesima mnogih, ne samo u zemlji. Oko Musolinija se okupljaju svi koji Aleksandru rade o glavi. U Marselju, 1934. godine, dok desetine hiljada Francuza frenetično dočekuje slavnog ratnog saveznika, ubica iz bugarskog VMRO ispaljuje smrtonosne hice. Aleksandar gine kao prva žrtva fašizma u Evropi”, kaže Šotra.

Proslavljeni reditelj podsjeća na činjenicu da danas na jednom pariskom trgu stoji spomenik Aleksandru Karađorđeviću, a da on u Beogradu nema ni ulicu sa svojim imenom.

Kompanija United Media stoji iza novog Šotrinog ostvarenja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Realno
Gost
Realno

Kratko o Acu: Put do pakla popločan je dobrim namjerama. Za samo 18 godina blesave vladavine, uspio je da oduševljenje novom, zajedničkom državom Južnih Slovena, pretvori u mržnju prema svemu srpskom kod svih tih istih naroda. Jedino dobro što se može reći, jeste da je doveo do nacionalnog osvješćenja i stvaranja novog naroda, Crnogoraca, kao posljedica zločina od ’18. do… Više »

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Samo sto ga nije on protjerao, nego je sam pobjegao! Kasnije mu Francuzi nisu dali da se vrati, a ruski car Nikolaj II nije htio da cuje za njega!
Kasnije su Petrovici bili na platnom spisku Acike, a princ Mirko covjek od povjerenja u Vladi SHS!

Damir
Gost
Damir

E taman ste se nasli isti ste a tema serije je top vrhunski odabir to ce pomoci mladim generacijama da shvate istoriju koja im je presudna u ovom trenutku za brze napredovanje ,Vuce ti si inace poznat kao covjek bez dlake na jeziku sve suvu istinu saopstavs narodu u brk sto ono veli Danica kad ti Legija nije dosa glave… Više »

Rafamakafon
Gost
Rafamakafon

Vidi se da odlicno poznajes Draskovica. Jos da mu Danica nije dosla glave… Mozda ne bi bio puka suprotnost predizborne kampanje!

Send this to a friend