Muzika film i TV Ako se Soni i Dizni ne dogovore

Spajdermen neće biti dio Marvelovog univerzuma

Nakon što Soni nije uspio da izgradi sopstveni Spajdermen univerzum franšizom “Nevjerovatni Spajdermen” (2012), sklopili su ugovor sa Marvel studijom, što je omogućilo Spajdermenu da postane dio velike, popularne franšize Marvelovog univerzuma.

Tom Holand je debitovao kao Spajdermen u filmu “Kapetan Amerika: Građanski Rat” i reprizirao ulogu još četiri puta, uključujući i dva uspješna samostalna filma. Ovogodišnji film “Spajdermen: Daleko od kuće” je stekao pohvale i kritike publike i postao Sonijev film sa najvećom zaradom i djelovalo je kao da će plodonosna saradnja između Sonija i Marvel studija trajati dugo, piše Strip blog.

Kako prenosi Variety, između Sonija i Diznija je došlo do prepreke u pregovorima oko budućeg finansiranja nadolazećih Spajdermen filmova. Ako dogovor ne bude postignut, to će značiti da Spajdermen više neće biti dio velike MCU franšize.

Spor proizilazi iz Diznijevog zahtijeva da se budući filmovi o Spajdermenu finansiraju na bazi 50/50, dok iz Sonija predlažu da se aranžman zadrži pod trenutnim uslovima koji predviđaju da Marvel studio prima 5% bruto zarade i svih prihoda trgovačkog prometa.

Dizni uopšte nije bio zainteresovan da nastavi pregovore pod trenutnim uslovima. Bilo je diskusija da se, ukoliko bi se prihvatio Diznijev prijedlog, njihova saradnja proširi i na druge filmove i Spajdermenovog univerzuma. Izvor koji je za Variety dostavio ove informacije tvrdi da dogovor još može da bude postignut, ali da trenutno nema pregovora. Izvori kažu da iz Sonija tvrde da će im biti sasvim dobro bez Marvel studija i Kevina Fejga kao glavnog producenta koji je najzaslužniji za uspjeh cjelokupne MCU franšize.

Kreativni temelji su postavljeni i očekuje se da će Tom Holand nastaviti da reprizira ulogu Spajdermena, te i da će se Džon Vots, reditelj prethodna dva filma o Spajdermenu vratiti za nastavak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gligor73
Gost
Gligor73

Ne kontam , zasto je ova informacija bitna za Crnu Goru ?….

Send this to a friend