Muzika film i TV Završio slikanje na svoj 25. rođendan

Split zahvaljujući mladom umjetniku dobio mural posvećen Oliveru

Mladi umjetnik Stevan Lagator, na zidu splitskog tržnog centra City center One, naslikao je mural pokojnog muzičara Olvera Dragojevića.

Na muralu je radio po osam sati dnevno, gotovo bez prestanka, a mladog diplomiranog slikara posebno su motivisale reakcije slučajnih prolaznika koji su oduševljeni viđenim.

Među njima je bio i Oliverov sin koji je čestitao Slavenu i pun emocija rekao mu da je to što radi predivno.

“Samo je nakratko svratio, kazao da je dobro. To mi je bilo skroz dovoljno da mi da još već motivaciju”, otkriva Slaven.

Ideju za nastanak murala dobio je nedugo nakon smrti splitskog umjetnika, kada je nacrtao njegov portret.

Slika je potom objavljena na jednom portalu, a kako je Slaven izrazio želju da napravi Oliverov mural, uskoro su ga kontaktirali iz šoping centra i tako je cijela priča počela.

Slikanje je završio danas i to na svoj 25. rođendan.

“Odmalena sam slušao njegove pjesme, i vesele i tužne. On je jedna duša, u njegovim pjesmama osjećate koliko je bio velik”, rekao je slikar.

U centru na čijem zidu slika mladi Lagator, biće izloženo preko 40 fotografija koje prikazuju Olivera u dosad neviđenom svijetlu. Osim fotografija koje je tokom Oliverove karijere kroz svoj objektiv zabilježio Feđa Klarić, posjetioci će imati priliku vidjeti dosad neviđene fotografije iz porodičnog albuma muzičara. Otvorenje izložbe zakazano je za 13. septembar u 11 sati, a cijelu će priču upotpuniće nastup Matije Cveka koji će izvoditi Oliverove pjesme.

FOTO: Duje Klarić

Send this to a friend