Muzika film i TV

Srbija: U trci za Eurosong Sara JO, Tržan, Lukas, Stanić, Angellina…

Sara JO; Foto: Benny Gasi
Sara JO; Foto: Benny Gasi

Vijest da će Vladana Vučinić predstavljati Crnu Goru na Eurosongu čiji će domaćin od 10. do 14. maja biti Torino obilježila je početak godine, a evrovizijsku atmosferu na prostoru bivše Jugoslavije danas je dodatno “začinila” informacija da je Radio-televizija Srbije (RTS), tačnije njena komisija sastavljena od muzičkih urednika, odabrala čak 36 kompozicija koje će se na tamošnjem festivalu “Pesma za Evroviziju 22”, kroz dva polufinala (3. i 4. mart) i veliko finale (5. mart) boriti za odlazak u Italiju.

Sudeći po spisku učesnika, biće to jedan od najboljih izbornih festivala u našem regionu, a publika će biti na slatkim mukama da odabere favorita. Tako će sreću, između ostalih, okušati Ana Stanić i Goca Tržan, Aleksandar Vuksanović (Aca Lukas), mlade muzičke zvijezde Sara JO i Angellina, nekadašnja članica grupe The Frajle Marija Mirković, Bane Lalić i MVP, Dušan Svilar.

Ana Stanić; Foto: Nikola Pešić
Ana Stanić; Foto: Nikola Pešić

Vidjećemo i nastupe grupa Naiva, Biber, Gift, VIS Limunada, orkestra Aleksandra Sofronijevića, Zoe Kida, Konstrakte… Zanimljivo, predstavnika na “Pesmi za Evroviziju 22” imaće i Crna Gora. Naime, Zejna Murkić, nekadašnja pjevačica grupe Luna, otpjevaće numeru “Nema te” čiji je kompozitor Vlado Maraš, a autorka teksta je Sanja Perić.

“Narednih dana razgovaraće se sa autorima o daljim aktivnostima vezanim za festival, u skladu sa epidemijskom situacijom u zemlji. RTS ima pravo da, u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača, odabere drugu kompoziciju ili drugog izvođača”, navodi se u saopštenju RTS-a.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
LukaNarcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka
Gost
Luka

Aca lukas moze da pobedi u takmicenju za pesmu evrovizije 2022

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sara Jo je najbolji izbor.

Send this to a friend