Muzika film i TV

Stevan Koprivica: Vratio sam se u Novi, ali više ne liči na grad iz mog djetinjstva

Stevan Koprivica je dramski pisac, dramaturg, scenarista, profesor dramaturgije na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta u Beogradu i Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. Rođeni je Kotoranin, a djetinjstvo je proveo u Herceg Novom.

Kaže da se rado vraća svom rodnom kraju, Boki, a upravo u tom dijelu Crne Gore snima se serija “Dug moru” čiji je scenarista.

„Dug moru“ se upravo snima u Boki Kotorskoj, u režiji Gorana Gajića. Radi se o, za naše uslove, neobičnom žanru, trileru čiji je glavni motivacijski plan legenda i fantastika. Neke stare legende i kletve oživljavaju i obilježavaju živote glavnih junaka. Igraju Dragan Mićanović, Sergej Trifunović, Nada Šargin, Vesna Trivalić, Bane Popović, Julija Milačić, Ana Lečić . Već je hronična saradnja sa Karadžićima. Radi se o humorističkom trileru pod radnim naslovom „ Splenid samit“. Da ne bi otkrivali sve tajne dovoljno je reći da su u kultnom hotelu „ Splendid“ u Bečićima, ZAKLJUČANI lideri ex YU zemalja i neće izaći sve dok se ne dogovore, a serija prati događaje i odnose izmedju njohovih članova obezbjeđenja, hotelskog osoblja, obavještajnih službi. Relaizcaija serije očekuje se u februaru naredne godine”, navodi Koprivica.

Kaže da se vratio svom Herceg Novom, ali da je riječ o drugačijem gradu od onog koji pamti. Sve se, kaže Koprivica, promijenilo, i grad i ljudi, samo je more isto.

“Ja sam odrastao u „bel epoku“ jedne države koja se zvala Jugoslavija i gradu kakav se samo mogao poželjeti za odrastanje. Beskrajno more koje je čudo po sebi i koje vas uči svemu što se može naučiti, Velike klape iz kraja koje su u stalnoj igrajućoj avanturi. Beskrajna majčinska ljubav. Čudesan bioskop koji je imao repertoar ravan onima u evropskim centrima. Tajnovita garadska biblioteka sa bibliotekarom iz bajki. Komšije koju su bile više nego familija. Tražeći taj grad iz dketinjstva prije nekoliko godina odlučio sam da se vratim u njega. Nije bilo djetinjstva, a grad je neopovratno pogubio sve što je imao. Pokušao sam da vratim dio toga. Bezuspješno. Sve više su mi u glavi Ćopićevi stihovi iz pisma Ziji, o crnim konjanicima. Koji „ujahuju“ u grad i djetinjstvo. Jedino je more ostalo isto”, kaže Koprivica.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Libero
Gost
Libero

A bili ste sluge svakome dok nijeste se sa crnom gorom povezali

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovo bi bilo sve Ok da mi Novljani ne znamo o kome se radi i kakva osoba je u pitanju… A, znamo i to je dobro … Stari iskompromitovani DPS kadar priča o Herceg Novom … Ujahao je crni konjanik Brković i uzeo Boku…. Ujahao je crni konjanik Ban i uzeo Trajekt… Ujahali su crni konjanici i uzeli Brodogradilište, Južni… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ti Novljanin,isto kao što sam ja Eskim.Koprivica je više zadužio Herceg Novi što se tiče kulture Srbine iz Bosne

Novski Novljani
Gost
Novski Novljani

Pamtimo njegove divne pozoriste komade, pamtimo sve sto je uradio za Boku, a ovdje ni jednom rijecju nije pomenuo politiku. To sto se neki samoprozivaju je njihov problem.

Send this to a friend