Muzika film i TV

Stigao je Loro film o Berluskoniju, sve je istina i sve je laž

Film nagrađivanog italijanskog reditelja i scenariste Paola Sorentina “Loro”, čije je prikazivanje zatvorilo ovogodišnji FEST i za čiju se projekciju tražila karta više, naći će se uskoro na redovnom bioskopskom repertoaru.

Nakon uspješne saradnje u filmovima “Div” i “Velika ljepota” koji je 2014. dobio nagradu Oskar za najbolji strani film, Sorentino se još jednom okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Serilu i povjerio mu glavnu ulogu, ovaj put čuvenog političara i biznismena Silvija Berluskonija.

Raskalašne zabave pored bazena, egzotične igračice, skandali, pokušaj obnovljanja političke karijere samo su neke od pojava kojima Sorentino oslikava portret bivšeg italijanskog premijera Berluskonija napominjući da je u filmu “sve istina i sve laž”.

Ideju za film “Loro” pronašao je u čovjeku koji, prema njegovom mišljenju, predstavlja arhetip Italijana, u periodu nakon pada njegove Vlade.

Film je odraz moći i karaktera društva negdje između 2006. i 2009. godine.

“Djelimično se radi o osobinama samih Italijana, ali ovo nije film o Italijanima”, rekao je reditelj i dodao:

“Nije bilo lako snimiti ovaj film jer nemaš potpunu kreativnu slobodu kao što je slučaj s drugim filmovima. Ograničen si sa činjenicom da radiš priču o stvarnim likovima. Ne možeš da vrijeđaš, da klevećeš, da povrijediš nekoga”.

Loro na italijanskom znači i Oni, što je jedan od prevoda, ali sam naziv filma aludira i na L’oro, na zlato. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Giovanni Esposito i drugi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Bunga ,bunga

Jovanka
Gost
Jovanka

Da je dokumentarac bio bi film za odrasle.

Send this to a friend