Muzika film i TV

Stiže film o legendarnoj grupi Bee gees

Nakon što je film “Bohemian Rhapsody” o životu Fredija Merkjurija i grupi Queen, osvojio svjetske bioskope i dobio nekoliko Oskara, u narednom periodu treba da počne snimanje i biografskog filma o kultnom bendu Bee Gees.

Na filmu će raditi isti producent koji je radio i na “Bohemian Rhapsody” – Graham King, a pod budnim okom Paramonut Picturesa i Spielbergovog Amblin Partnersa.

Već su dogovorena prava za film, kao i prava za pjesme koje će se koristiti. I ranije se pisalo da Stiven Spilberg godinama radi na filmu o ovoj grupi, ali nažalost nije uspio da se dogovori oko prava sa braćom Gib, za razliku od Kinga.

Još uvijek nije poznato ko će da bude reditelj, scenarista kao ni glumačka postava.

Grupa Bee Gees je jedna od najuspješnijih svih vremena s devet broj jedan hitova i dijamantnim tiražima i nekoliko osvojenih  Gremi nagrada.

Grupa je osnovana 1958. godine, a postavu su činili braća Bari, Robin i Moris Gib. Njihova karijera može se podijeliti na dva perioda: kao pop grupa u kasnim 60-im i ranim 70-im godinama i kao disko grupa u kasnim 70-im.

Svjetsku slavu donela im je pjesma “New York Mining Disaster 1941″ objavljena u aprilu 1967. godine i to je bio prvi hit Bee Geesa objavljen u SAD.

Komponovali su jedan od najpopularnijih albuma za filmsku muziku: “Groznica subotnje večeri” sa 40 miliona prodatih kopija.

Ovo su neki od njihovih najvećih hitova:

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eeee
Gost
Eeee

Legende,imali su sjajan koncert tu u sportski krajem 80tih

Send this to a friend