Muzika film i TV Digli iz mrtvih Džemsa Dina, a uskoro će još neke legende

Stiže još filmova u kojima će glumiti pokojne zvijezde

Nedavno formirana firma Worldwide XR planira da digitalna ljudska bića ubaci u tradicionalne filmove uvećane virtualne stvarnosti.

Ova firma već posjeduje prava na više od 400 javnih ličnosti. Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig.

“Influenseri će doći i otići, ali legende nikad ne umiru”, rekao je direktor firme, Travis Klojd.

Međutim, mnogi poštovaoci filmske umjetnosti s ovim planom nisu saglasni i kažu da “legende zapravo umiru, i da je zato važno sačuvati njihovo nasljeđe”. Oni napominju i da je posmatranje “digitalnog uljeza koji bi trebalo da nas ubijedi da je živi Bert Rejnolds, ne samo zastrašujuće, već predstavlja i nepoštovanje prema dotičnoj osobi”.

Klojd ističe da mu je jasno da će ova praksa naljutiti pojedince, ali takođe smatra da je ovakav poduhvat bio neizbježan. Iz firme navode i da će svaku ličnost predstaviti “s poštovanjem”.

Protivnici tvrde i da ova firma posthumno forsira glumca u projekat koji nikad nije prihvatio.

Džejms Din prva je pokojna zvijezda koja će nakon smrti igrati “u novom filmu”.

Više od 60 godina nakon smrti, on će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživjeti njegov lik, potvrdila je produkcijska kuća “Magic City Films”.

U dugometražnom filmu čije snimanje uskoro počinje, “Finding Jack”, nova verzija Džejmsa Dina, poginulog 1955. godine, imaće ulogu Rogana.

Film će koristiti tehnologiju “full body” koja stvara sliku neke osobe na osnovu arhivskih fotografija i video snimaka.

“Magic City Films” se upustila u taj projekt jer ima sva prava korišćenja lika Džejmsa Dina koja je kupila od glumčeve porodice.

“Porodica to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio da snimi”, rekao je Anton Ernst, jedan od pokretača “Magic City Films” i koreditelj filma uz Tati Golih.

“Nećemo razočarati njegove fanove”, obećao je.

Džejms Din je umro 30. septembra 1955. u saobraćajnoj nesreći u 24. godini, kada je svojim “Poršeom” udario u drugi auto na kalifornijskom putu blizu mjesta Šolam.

Glumio je u tri filma – “Buntovnik bez razloga”, “Istočno od raja” i “Div” (1956), a za dva posljednja bio je nominovan za Oskara.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Preko Morace
Gost
Preko Morace

Velika glupost i nepostovanje lika, pa i djela pokojnika..Medjutim, ako to ne smeta porodicama preminulih glumaca, onda se tu sva prica zavrsava..A pojedini danasnji glumci sad znaju da ce ih “ozivljavat” za jedno 100 godina..😂

Send this to a friend