Muzika film i TV Ne voli trendove u muzici

Tijana Dapčević: Muzika je umjetnost, ja uz nju i dišem

FOTO: Andreja Damanjanović

Posljednjih par godina Tijana Dapčević stvara prave pop hitove. Od 2016. kada je omađijala publiku sa “Resetom”, nastavila je da niže uspjehe sa pjesmama “Kilometri”, “Prezir”, a od ljetos se na radio stanicama vrti balada “Nikada nisam”.

“Najčešće već pri prvom slušanju demo-snimka znam da li je to “moja” pjesma ili ne. Neke pjesme ti se dopadnu više neke manje, a za neke se naježiš čim ih čuješ i to je ono što mi se desilo prvo s “Resetom”, a onda i s pjesmama “Prezir” i “Nikad nisam”. S tim što sam za “Nikad nisam” znala da je rađena za potrebe istoimenog romana Vesne Dedić, koja, sada već tradicionalno, uz svaku knjigu izdaje i pjesmu koja prati priču romana, tako da sam bez ikakve sumnje prihvatila njen poziv da budem dio svega toga. Toplo preporučujem svima da pročitaju knjigu, čita se u jednom dahu, sigurna sam da ćete uživati”, priča Tijana.

Muziku, kako kaže, ne posmatra “tržišno” već kao umjetnost.

“Igra na “sigurnu kartu tržišnih zahtjeva” je mač s dvije oštrice, a možda čak i “opasan sport”, jer ne leži svima sve i ne mogu svi da pjevaju sve. Iako trenutno stanje trendinga pokazuje da izgleda kao da baš svako može da se bavi ovim poslom – to je ono što ja zovem pjesmama koje imaju rok trajanja koliko i jogurt, tako da onog momenta kad prestanu da stoje u trendingu – prestanu da postoje u potpunosti. Da postoji neka standardna formula po kojoj bismo svi tačno znali koja pjesma će biti hit, svi bismo samo hitove pravili, ali takvo nešto ne postoji, pogotovo ne u eri interneta, gdje je Jutjub znatno olakšao probijanje na scenu, ali je u isto vrijeme i učinio da se muzika više gleda nego sluša. Ovo je mnogo kompleksna tema, ništa nije crno ili bijelo, a ovo nebo je dovoljno veliko da možemo svi pod njim da budemo i radimo ono što mislimo da treba i onako kako mislimo da je najbolje. Kad je riječ o žanru, nikada ne mora da bude samo jedan, sve je stvar izbora i slobode izražavanja. Muzika je umjetnost, ja uz nju i dišem, tako da ću uvijek raditi onako kako meni prija, jer samo tako vjerujem da će moći da uživa i publika”, kaže popularna Makedonka.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
vekiPrasica Debela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

penzionisana nije jer nema osnova, svi dišemo a nijesmo umjetnici

Prasica Debela
Gost
Prasica Debela

Zar nije penzionisana ova nevjesta?

Send this to a friend