Muzika film i TV Nigor o Nebu na 20. godišnjicu smrti

Tragedija koja je ugasila Monteniggerse

Foto: Nikola Tomić, Youtube/Bojan Kulasevic

Reper Nebojša Saveljić tragično je stradao na današnji dan 1999. godine, u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica-Cetinje.

Čuveni Nebo život je izgubio u 28. godini, u momentu kada je bio jedan od najpopularnijih muzičara na ovim prostorima, a vijest o njegovoj pogibiji potresla je region. Nebojša je pet godina prije smrti, tačnije 1994. godine, sa Niggorom osnovao “Montenigerse”, a hitovi koje su stvorili pjevaju se i danas.

Na 20. godišnjicu Nebojšine smrti ekipa Telegrafa pričala je sa Nigorom, koji je prvi put iznio detalje o kojima nikada nije govorio.

Na početku razgovora zanimalo ih je šta obično čini svakog 31. oktobra.

“Nemam nikakave posebne rituale, 20 godina je jako dug period i čovjek prosto poslije toliko godina neke svoje emocije i osjećanja duboko potisne u sebi. Razmišljam o tome, eto, toliko godina je prošlo, a izgleda kao da je bilo juče. Kad god ga se sjetim samo pomislim šta bi bilo da je on sada živ i kako bi to sad izgledalo. Sigurno bi bio čovjek sa porodicom i imao bi djecu, ali, eto, nažalost ga nema, sada je negdje gore sa Gruom i vjerovatno se druže”, priča čuveni Nigor sa sjetom u glasu.

Nigor se sjeća svake sekunde iz te 1999. godine, kada je saznao da je ostao bez najboljeg druga.

“Bio sam kod kuće kada sam saznao… Baš tu noć bili smo u jednoj diskoteci u Bečićima, a sjutradan je trebalo da idemo da gledamo trke u Kotoru. Tu noć, negdje oko 3 sata izjutra, ja sam polako krenuo kući ka Kotoru, dok su oni ostali da popiju još po jedno piće i da krenu nazad za Podgoricu. Ja sam stigao kući i ujutru negdje oko 9 sati čuo sam komšinicu kako priča sa mojom majkom, koja je počela odjednom da kuka na sav glas”, priča Nigor sa knedlom u grlu.

“Odmah sam izletio i upitao šta se desilo. Komšinica mi je samo rekla: “Čula sam da je Nebojša poginuo”. Ostao sam u šoku i zapitao je: “Molim. šta pričaš to?”, “Ma, to je nemoguće!”. Momentalo sam uzeo telefon i pozvao. Javio mi se jedan naš drug zajednički koji je preusmjerio pozive i samo mi je rekao: “Poginuli su svi, i Bato i Vanja i Nebojša…” . U tom trenutku nisam znao šta da radim od šoka, pa sam istrčao i trčao oko zgrade kao lud. Kada sam se malo sabrao pozvao sam prijatelje i otišli smo pravo u Podgoricu”, sjeća se Nigor.

Kako kaže, i danas je u dobrim odnosima sa članovima Nebojšine porodice.

“I čujem se, i gledamo se, i kontakt sa njegovim sestrom i bratom nikad nije prestao, non- stop smo u kontaktu. Oni mene gledaju isto kao Nebojšu, kao člana njihove porodice”, priča Nigor o njegovoj porodici.

Nigor se prisjetio i njihovog uspjeha, pa je prvi put otkrio da su imali šansu da naprave svjetsku karijeru. Ipak, sudbina je imala drugačije ‘planove’…

“Mi smo tek izdali taj drugi album, u to vrijeme, a bili smo u vrhu popularnosti i nije nam bilo premca. Međutim, mi smo dobili ponudu da odemo za Kanadu da radimo kao rezident di-džejevi u jednoj diskoteci, ali to nije bila diskoteka kao ove današnje, gastarbajterske. Dobili smo i papire i sve, i planovi su bili da odemo za Kanadu, pa za Ameriku, i Bog sam zna kakva bi naša sudbina bila. Samo se sjećam njegove posljednje rečenice te noći koju mi je rekao: “Mačak, idemo za Kanadu, a onda ćemo ko zna gdje završiti”. To je bila njegova zadnja rečenica, a ja sam ga samo potapšao po ramenu”, završio je Nigor za Telegraf JETSET.

12

avatar
1000
12
0
0
 
12
RaulioSrb inNije bitnoacoKum Žoržo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raulio
Gost
Raulio

Sa ovim imenon MonteNIGGERSi ne bi daleko odmakli u Americi i Kanadi.

Srb in
Gost
Srb in

Uuuuu voljeli bi da si tuuuu…..

Nije bitno
Gost
Nije bitno

Bili su face, i volio sam im stvari i volim i dalje,ali kampanja za DPS u dane progona liberala im svakako nije odmogla. “Lovćeeen i Durmittoor”. Sjeća li se ko tog spota? Kakve su bile apanaže? Mora da su bile za ona vremena dobre. Narod je tad nevidjeno jadan bio što se tiče standarda, a oni imali para da ganjaju… Više »

aco
Gost
aco

samo se neba secas,zaboravio si na jakshu,onog sina od ucitelja .koliko vas je bilo kad sd snkmao pope pope,svi mrtvi samo lazic ziv

Kum Žoržo
Gost
Kum Žoržo

Mnogo mi je zao Nebojse Saveljica… nenadoknadiv gubitak… btw Niggor je te 1999 godine jos uvijek bio Igor Lazic, a Niggor je postao mnogo kasnije… prvi album Tajna marenda… remek djelo… ovaj kompliment ima posebnu tezinu jer dolazi iz usta bivseg rokera i disidenta kome nije bas bio blizak njihov stil…

amo
Gost
amo

Eee NIGORE nema samo sestru i brata,ima i roditelje kojima je najteze.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Pustite vise te ljude da pocijevaju svako malo potezete istu pricu samo da bi se klikalo i otvarao clanak..

Montenegrino
Gost
Montenegrino

Najjaci ikad…

Crvena brigada
Gost
Crvena brigada

Sky forever!

aaaaxa
Gost
aaaaxa

rip SKY! 4ever

kotoranka
Gost
kotoranka

Vjerovatno je negdje “gore” zajedno sa Duškom i kad neka zvijezda na nebu malo jače zablista, pomislim “eto nam šalju pozdrav”. Duše naše.

Šćepan majušni
Gost
Šćepan majušni

Boljih od Monteniggersa za dugo neće biti daj Bože da bude ikad

Send this to a friend