Muzika film i TV

Učešće na Monteviziji za njih je pobjeda

Efektan scenski nasup, moderna, urbana pjesma “Heaven” i velika količina pozitivne energije, glavni su aduti grupe D-moll, koje će, nadaju se, prepoznati i publika i svojim glasovima ih odvesti na Eurosong. Kakav god bio rezultat na Monteviziji, grupa će kažu nastaviti da postoji.

Ovogodišnju Monteviziju otvoriće nastup šestočlane grupe D-moll, pjesmom “Heaven, (Nebesa), koju za nastup priprema naš poznati pjevač Danijel Alibabić.

Članovi grupe D-moll su Tamara Vujačić (16) iz Podgorice, Mirela Ljumić (17) iz Podgorice, Ivana Obradović (18) iz Bijelog Polja, Rizo Feratović (21) iz Gusinja, Željko Vukčević (19) iz Podgorice, i Emil Franca (18) iz Bijelog Polja.

Nastup na Monteviziji biće prvi veliki ispit mladog sastava.

“Nadamo se da ćemo, prije svega, ispuniti naša očekivanja, da ćemo pjevati besprekorno i ispuniti scenski zadatak” kaže Mirela.

Smatraju da je samo učešće na Monteviziji već pobjeda, nadovezuje se Željko, ali važna je tu kaže i “podrška koju danima dobijamo od rodbine, prijatelja, profesora i poznanika”. Besprekoran nastup biće poručuju i zahvalnica svima njima.

Na pitanje šta očekuju od Evrovizije, kažu da o tome sada ne razmišljaju. Prioritet je nastup u subotu.

“Skroz smo fokusirani na nastup na Monteviziji i mislimo samo na to. Čitav tim ljudi radi na svim detaljima i njih nećemo mijenjati ukoliko se desi da pobjedimo, jer tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati”, kaže Tamara.

Pjesmu “Heven” odlučili su da pjevaju na engleskom jeziku.

“Razmišljali smo i diskutovali na kom jeziku da pjevamo i napravili smo dvije verzije, na našem i engleskom jeziku. A onda shvatili da, žargonski rečeno ‘vodu pije’ verzija na engleskom”, objašnjava Emil.

Pjesma će međutim imati svoj život i u crnogorskoj varijanti.

“Svakako da ćemo imati i verziju na našem jeziku, za koju tekst potpisuje Aleksandar Miličić, a tekst na engleskom Adis Eminić. Muziku i aranžman je uradio Dejan Božović”, kaže Rizo.

Ivana napominje da je pjesma postala zanimljiva slušaocima i da od njih stižu prvi utisci.

“Nama već stiže mnogo poruka na našoj oficijelnoj stranici na Instagramu od evrovizijskih fanova, pa ako je suditi po tome, onda smo im već veoma interesantni”.

Pjesma je moderna, urbana, mladalačka, pa je Željko siguran da će svima biti bliska kad je čuju, jer, kako kaže “nema mnogo filosofije”.

Evrovizijsko iskustvo Danijela Alibabića, smatraju, biće im od velike koristi.

“Naš mentor Danijel Alibabić je već učestvovao na Evroviziji, pa samim tim bi i mi bili u blagoj prednosti, jer nam zaista prenosi svakodnevno iskustvo koje je imao i to nam dosta pomaže”, kaže Tamara.

Mirela se nada da će se ocjena njihovog mentora Alibabića i ostvariti.

“On smatra da po kvalitetu, pjesma zaslužuje da bude u vrhu, ali i po scenskom nastupu po kojem će nas pamtiti, jer je jako karakterističan. A i ko je imun na mladost i dobru energiju?”, kaže ona.

Članovi grupe D-moll poručuju da im je Montevizija odskočna daska i ostvarenje njihovih snova. Ali da žele da odsanjaju i evrovizijski san.

“Svim srcem smo željeli da prođemo konkurs i uspjeli smo. I dalje želimo i sanjamo o najvećem nastupu na najvećem muzičkom festivalu ikada. Vjerujem da smo osvježenje za crnogorsku muzičku scenu i da ćemo imati podršku za dalje bavljenje muzikom”, kaže Željko i dodaje da će D-moll nastaviti da traje i nakon Montevizije, kakav god plasman da bude.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Dobraaaa

Lipovo
Gost
Lipovo

Muzička grupa sastavljena po ugledu na Vladu CG. Hvali samo iz HGI. I, ne zaboravite, ne šalje vas CG zbog vas, nego zbog nas, tako da nije ,,samo vazno uchestvovati,, vecc i nessto prikazati.

Anagard
Gost
Anagard

Odlicni!!!!

Send this to a friend